Luminița Jivan: „Guvernarea PSD continuă să repare probleme rămase de pe vremea guvernării tehnocrate”

modelmic

În 8 iulie au reînceput înscrierile pentru apelul de proiecte pe Axa de finanțare 2.1A, Programul Operațional Regional care a fost lansat în 2016. Întreprinzătorii români care au  microintreprinderi și au nevoie de finanțare se pot înscrie pentru a accesa aceste fonduri europene privind susținerea și dezvoltarea activității,  până pe 8 noiembrie. Se alocă între 25 de mii și 200 de mii de euro, prin POR.

Acest apel de proiecte s-a deschis în data de 27 iulie 2016 fiind puși la bătaie 234 de milioane de euro din care 199 de milioane de euro de la Comisia Europeană și 35 de milioane de euro din bugetul de stat.

Guvernarea PSD continuă să rezolve sau să repare probleme rămase de pe vremea guvernării tehnocrate. Un nou exemplu din domeniul fondurilor europene vine să confirme de ce Guvernul Cioloș e numit și Guvernul Zero. 77,4 milioane de euro au rămas necheltuiți din ediția precedentă a apelului POR , Axa de finanțare 2.1 A, Programul Operațional Regional care a fost lansat în 2016”, afirmă deputatul PSD, Luminița Jivan.

Guvernarea Cioloș nu a reușit acreditarea nici uneia dintre cele 10 autorități de management obligatorii pentru atragerea fondurilor europene.

Din această cauză România a plecat cu un handicap de un an și jumătate întârziere în absorbția fondurilor europene. Acreditarea autorităților de management a fost reușită și încheiată de guvernarea PSD în anul 2017, în luna august. De atunci și până acum România a ajuns la 30% grad de absorbție, aproape de media UE”, declară deputatul PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Gigi Against

  Ciolos a guvernat doar un an , in care a trebuit sa preia ce i – ati lasat voi PSD – ul, adica o tara vraiste…
  Voi dupa trei ani ati facut doar NIMIC si ala incet, sa nu se prinda lumea…

  Raspunde
 2. avlFCRB

  Tanti lumi, lasa-ne cu vrajeala ca tu habar nu ai in ce te-ai bagat. Partidul tau plin de hoti, corupti, interlopi, a distrus Romania timp de 20 de ani din cei 30. Apoi au venit tehnocratii un an si acum te-ai trezit tu sa spui ca voi reparati.

  Unde dracu este respectarea programului cu care v-ati laudat in campania electorala?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei