Luminița Jivan răspunde atacurilor Corinei Crețu la adresa Guvernului PSD și absorbției fondurilor europene

66855581_664490630693323_8644550834949980160_n

Corina Creţu, a avut un atac deosebit de dur la adresa Guvernului Dăncilă. Fostul comisar european acuză PSD-ALDE că au refuzat accesarea de fonduri nerambursabile europene, însă în schimb au preferat să utilizeze bani de la bugetul local.
Deputatul PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan spune despre Corina Crețu că exagerează populist doar pentru a fi vizibilă, pentru că România va fi pregătită să-și susțină interesele iar guvernarea PSD a probat până în prezent că este capabilă să pună lucrurile în ordine, să recupereze întârzierile foarte mari lăsate de guvernarea Cioloș și să se apropie de media absorbțiilor fondurilor europene chiar la nivelul Uniunii Europene.

Următorul exercițiu bugetar al UE începe în 2021. În bugetul total al UE pentru România se propun 30,6 miliarde de euro pentru intervalul 2021-2027. Acest buget urmează să fie negociat între Comisia Europeană și Parlamentul European, apoi dezbătut și aprobat. Așadar, lucrurile sunt în fază incipientă inclusiv la nivelul Uniunii Europene”, susține Luminița Jivan.

România a ajuns la 30% grad de absorbție, în perioada guvernării PSD, deși a avut o întârziere de aproape un an și jumătate dat fiind faptul că Guvernul Cioloș nu a făcut nimic pentru acreditarea Autorităților de Management care erau obligatoriu, după cum afirmă deputatul PSD.

Targhetul pe care acest Guvern și l-a asumat pentru acest an este de 3,2 miliarde de euro, bani europeni absorbiți în proiecte. Este vorba de investiții în școli, în spitale, în infrastructură rutieră, a căror derulare va fi monitorizată săptămânal. România a deschis apeluri de proiecte în valoare totală de 25 de miliarde de euro și s-au semnat contracte de finanțare de 23,6 miliarde de euro, ceea ce înseamnă de fapt o rată de contractare de 79%.

Necesarul de declarații de cheltuieli transmis la Comisia europeană până la finalul acestui an este în valoare de 1,2 miliarde de euro. În condițiile menținerii acestui ritm de implementare a proiectelor, orice risc de dezangajare de fonduri va fi acoperit, potrivit documentului oficial al Guvernului”, declară deputatul PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

1 Comentariu

  1. alina

    ”România a ajuns la 30% grad de absorbție, în perioada guvernării PSD, deși a avut o întârziere de aproape un an și jumătate dat fiind faptul că Guvernul Cioloș nu a făcut nimic pentru acreditarea Autorităților de Management care erau obligatoriu, după cum afirmă deputatul PSD.” Cine era ”obligatoriu”?? Cine ”erau” obligatorii?? Sau nu era nimic obligatoriu?? Fufa asta care nu stie sa vorbeasca o ”atacă” pe Corina Crețu? Bleah!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei