Luncașu, emoționat înainte de premiera filmului Ghinionistul! „Aveți un cinematograf extraordinar la Reșița”!

 modelmic

Premieră de gală în această seară la cinematograful Dacia din Reșița, unde va fi prezentată cea mai nouă peliculă a regizorului Iura Luncașu, Ghinionistul, filmată în județul Caraș-Severin și considerată de mulți ca fiind un adevărat promo pentru zona Banatului de munte.

Iura Luncașu, invitat în direct la Reper 24, a povestit ce anume l-a determinat să aleagă Reșița și județul Caraș-Severin pentru ultimul său proiect cinematografic, totul plecând de la o remarcă a edilului Ioan Popa, descris de regizor ca fiind un primar „de generație nouă” și care spunea că și-ar dori să vadă 30.000 de oameni în cinematrograful din Reșița. Luncașu se afla atunci în municipiul de pe Bârzava pentru promovarea unei alte producții, el arătându-se impresionat și de ce a găsit aici:

„Eram într-o caravană cu o comedie la Reșița, surprins de faptul că se și deschid cinematografe și nu doar se închid. Mi-am văzut comedia la Reșița mult mai bine decât în cinematografe mari. Aveți un cinematograf extraordinar la Reșița, ce ați reușit aici este o performanță”.

Iura Luncașu s-a declarat fascinat și de frumusețea Banatului de Munte, de locurile pe care le-a văzut aici, de la Reșița și împrejurimi, până la zonele din Valea Almăjului: „Cand am plecat de aici, eram chiar fascinat și am zis, dle, țara asta nu se mai termină, când aveam senzația că le-am văzut pe toate, că nu poate să mai existe locuri frumoase, iată cum vin și plec vorbind singur”.

Și deși este departe de prima premieră cinematografică, regizorul nu a ezitat să admită că nu a mai fost demult așa emoționat ca înaintea prezentării ce va avea loc în această seară la Reșița:

„De o săptămână simt că am găuri în stomac, am emoții și doar nu sunt bolnav de ulcer. Acum o săptămână am fost la Reșița să mă asigur că e totul bine la premieră, să facem teste și am zis am emoții. Am o echipă în spate care se ocupă de tot, dar la Reșița am avut eu să fiu aproape, pentru că eu am început-o, eu trebuie să termin, adică să mă asigur de tot. M-am atașat de oameni de aici și m-am dat seama de ce am emoții, pentru că nu am mai avut atâtea emoții din clasa a patra. Am emoții pentru că nu vreau să îi dezamăgesc pe acești oameni, pe toți cei care au participat la acest proiect numit Ghinionistul”.

Iată interviul integral acordat de regizorul Iura Luncașu:

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei