Luni începe școala! 58 de unități de învățământ din Caraș-Severin, fără autorizație de funcționare!

 modelmic

Elevii se vor întoarce mâine pe băncile școlilor. Din păcate, ca de obicei, mai multe unități de învățământ din județ vor începe și anul acesta școlar fără autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. Problema este aceeași din anii trecuți: lipsa alimentării cu apă curentă sau grupuri sanitare necorespunzătoare.

Ca în fiecare an, o parte din școlile și unitățile de învățământ, pentru că este vorba și de grădinițe, din județul Caraș-Severin, nu au autorizație de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică. În general, lipsa acestei autorizații se leagă de faptul că nu au asigurată alimentarea cu apă curentă, cu apă potabilă sau nu au condiții legate de grupurile sanitare. În general, acolo unde nu se poate rezolva problema apei potabile, pentru că există localități în județ mai izolate și din acest punct de vedere este mai greu de rezolvat acest lucru, noi sfătuim administrațiile locale să asigure apă îmbuteliată pentru copii. Sigur, inspectorii sanitari dau și o serie de termeni de conformare, nu amendează pur și simplu. Există localități cu școli care au termen de conformare, după care pot obține autorizația de funcționare”, a explicat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgroș.

Conform listei întocmite de Direcția de Sănătate Publică, nu au autorizație 58 de școli și grădinițe din localitățile: Berliște, Berzovia, Buchin, Ciuchici, Ciudanovița, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Dalboșeț, Dognecea, Domașnea, Fîrliug, Forotic, Gîrnic, Marga, Moldova Nouă, Naidăș, Oravița, Răcășdia, Sacu, Sasca Montană, Șopotu Nou, Ticvaniu Mare, Turnu Ruieni, Vărădia.

foto: gandul.info

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei