„Mă bucur că am reușit să aducem vaccinul în Valea Almăjului”! Centrul de vaccinare de la Bozovici și-a deschis astăzi porțile! 

modelmic

Centrul de vaccinare de la Bozovici și-a deschis de astăzi porțile, în jur de 60 de persoane urmând să fie vaccinate pe zi în cadrul Centrului Multifuncțional din capitala Văii Almăjului. Conform primarului Adrian Stoicu, la scurt timp după introducerea centrului de la Bozovici pe platforma de vaccinare, toate locurile disponibile pentru următoarele săptămâni au fost ocupate, existând inclusiv programări pentru persoane din Reșița sau chiar județul Timiș.

Avem pacienți programați pentru toată ziua astăzi, am înțeles că vin și de la Reșița și chiar Timișoara. A fost singurul centru care mai avea locuri disponibile, platforma de programări fiind deschisă doar de vineri-sâmbătă. Avem totul pus la punct, medicii și asistentele sunt pregătiți. La fel și noi, cei de la Primărie, suntem în blocstart, am achiziționat toate materialele sanitare necesare. Am înțeles că aceste cheltuieli vor fi decontate ulterior, dar și dacă nu vor fi decontate, mă bucur că am reușit să aducem vaccinul în Valea Almăjului, să începem să intrăm într-o normalitate din punct de vedere al pandemiei”, a precizat pentru Reper 24, primarul Adrian Stoicu.

Tot de la bugetul local au fost investiți banii necesari pentru pregătirea centrului de vaccinare și achiziționarea frigiderului și a calculatorului necesar pentru desfășurarea activității în condiții optime. Primele doze de vaccin au ajuns la Bozovici în această dimineață.

Au fost persoane programate de la ora 08:00, dar fiind luni, am înțeles că vaccinul a ajuns la Bozovici de abia la 10:15. La ora 06:00 a plecat mașina din Timișoara, a trecut prin Reșița și de acolo a venit la Bozovici. Deci programările de astăzi au fost decalate, dar începând de mâine nu cred că vor mai fi probleme. Există programări pe următoarele săptămâni, deja nu mai sunt locuri libere. Partea bună este că locuitorii din Valea Almăjului nu mai trebuie să meargă în alte localități pentru a se vaccina. Sunt și persoane în vârstă care nu își permit să plătească un drum până la Oravița, Moldova Nouă sau Reșița să se vaccineze”, a adăugat primarul Adrian Stoicu.

Tot de astăzi este funcțional și centrul de vaccinare din Bocșa (situat pe strada Sadovei nr. 4), cele două alăturându-se centrelor deja deschise la Spitalele din Reșița, Caransebeș, Oravița, Oțelu Roșu și Moldova Nouă, precum și la sălile de sport de la Liceul de Artă Sabin Păuța, Colegiul Economic al Banatului Montan și Școala Gimnazială Mihai Peia, toate din Reșița.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei