MADE FOR EUROPE! Proiectele Colegiului Economic și Școlii Gimnaziale Nr.2 merg la faza națională de la Constanța!

madeforeurope

Etapa județeană a Concursului MADE FOR EUROPE, organizată de ISJ CS prin prof. RODICA VESA, inspector școlar pentru proiecte educaționale, și-a stabilit elevii câștigători, cei care vor reprezenta județul la faza națională ce se va desfăşura la Constanța, în perioada 11-14 aprilie 2018.

În acest an este în derulare cea de-a XII-a ediție a Concursului Național „Made for Europe”, cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației în anul școlar 2017-2018 și deschis tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar care au fost implicate în proiecte finanţate prin programe europene în anul şcolar 2016-2017.

Pentru etapa județeană, derulată vineri 23 martie 2018 în amfiteatrul Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița, s-au înscris trei echipaje după cum urmează: de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, cu proiectul „Învățarea competențelor în școlile secundare”, elevele COCA DENISA (clasa a X-a A) și VLASICI IVANA (clasa a X-a B), coordonatori în proiect profesoarele MĂDĂLINA CHIOSA, OANA TĂTARU și LOREDANA SOREANU; de la Colegiul Național ,,Diaconovici-Tietz” Reșița, cu proiectul „Patterns of Life – From a Different Past to a Common Future” elevele GAVRILOV DENISA  (clasa a XII-a A), TURTUREA OANA  (clasa a XII-a A) și HAȚEGAN SLAGEANA (clasa XII-a A), coordonatori profesorii FLORICA MOLNAR, VIORICA  GÂRTOI și LEO PRODAN și de la Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița, cu proiectul „Just Read! – Doar citim!” elevele BOC ALISIA-DRIADA (clasa a VIII-a A) și  ISTVANCSEK BIANCA-ALEXANDRA (clasa a VIII-a A), coordonate de profesoarele ADINA-DANIELA TÎMPA, MIHAELA PUȘCAȘ și ROBERTA OPREA.

Fiecare echipaj și-a prezentat standul expozițional cuprinzând produse finale ale proiectului, dar ceea ce a contat cel mai mult în jurizare a fost prezentarea orală însoțită de imagini. Juriul, format din profesori, inspectori școlari, reprezentantul Consiliului elevilor și al mass-mediei au stabilit clasamentul:

– Locul I cu 90 puncte și participare la etapa națională: proiectele Colegiului Economic și al Școlii Gimnaziale Nr. 2;

– Locul II cu 85 puncte: proiectul Colegiului Național ,,Diaconovici-Tietz”.

Le urăm mult succes elevelor de la Colegiul Economic al Banatului Montan și celor de la Școala Gimnazială Nr. 2 în finala pe țară, care se va desfășura în aprilie la Constanța.

Nicoleta MARCU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei