Mai multe investiții! ABA Banat își propune să diminueze riscul inundațiilor în Caraș-Severin!

aba

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) are pregătit pentru anul 2021 un portofoliu de proiecte de investiții în spațiul hidrografic Banat, al cărui obiectiv principal este scăderea gradului de expunere a populației la inundații.

Sunt propuse demararea a trei proiecte noi de investiții, ale căror costuri finale se ridică la aproximativ 23.250.000 lei. Finanțarea se va asigura de la bugetul de stat și din surse proprii. Astfel, ABA Banat consideră necesar să fie scoase de sub efectul inundațiilor zona aval cartier Aeroport și zona Caransebeșul Nou din localitatea Caransebeș (județul Caraș-Severin) prin realizarea unui canal de deviere de 1,25 km lungime din pârâul Zlagna în râul Sebeș și lucrări de amenajare a unei acumulări nepermanente pentru preluarea debitelor de viitură pe pârâul Potoc alături de recalibrarea albiei pârâului în zona aval pod de pe strada Tudor Vladimirescu până la podul de cale ferată din Caransebeș.

Totodată, se are în vedere să se realizeze în localitatea Remetea-Pogănici (județul Caraș-Severin) un sistem de evacuare a apelor din incinta îndiguită provenite din scurgerea apelor de pe versanți, în perioada în care fenomenele hidrometeorologice deosebite se suprapun cu nivelul ridicat în pârâul Pogăniș.

De asemenea, ABA Banat va continua cele 7 lucrări începute în anii anteriori în bazinele hidrografice: Bega (2 lucrări),Nădrag, Belareca, Axin, Măcicaș, Oravița, pentru care mai sunt necesare fonduri în valoare de aproximativ 33.000.000 lei.

În anul 2020, au fost investiți 17.040.352 lei pentru lucrări hidrotehnice care vizau apărarea populației împotriva inundațiilor, din care 2.334.000 lei au provenit din surse proprii, iar 14.696.352 au fost bani de la bugetul de stat.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei