Mai mulţi bani pentru spitalul din Caransebeş!

modelmic

Ca urmare a contractului încheiat între Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş și Casa Judeţeană de Sănătate, s-a înregistrat un efect pozitiv al implementării proiectului de dotare a unităţii medicale cu aparatură de înaltă tehnologie.

Acest lucru a fost posibil prin finanţarea pe care administraţia locală a accesat-o printr-un proiect european. Astfel, datorită faptului că spitalul are în dotare această aparatură de înaltă tehnologie, cazuistica şi toate procedurile medicale sunt evaluate la un alt nivel de către CJAS Caraş-Severin, lucru care a dus la obţinerea unui plus de valoare la acest contract.

Este vorba despre un plus în valoare de peste 70.000 de lei. Totodată, s-au făcut diligenţe la Ministerul Sănătății, de către conducerea spitalului, pentru o suplimentare în ceea ce privește internările de zi, cu 15 paturi, ceea ce duce unitatea la un total de 400 de paturi. În felul acesta s-a obţinut încă un supliment de peste 50.000 de lei.

„Per total, plusul este de aproape 130.000 de lei, ceea ce este bine pentru spital, este un balon de oxigen pentru acoperirea arieratelor, pentru dezvoltarea unităţii, dar în mod esenţial este important ca şi corpul medical să se preocupe să se facă aceste internări, să se rezolve cazurile înregistrate aici, să se folosească aparatele, în aşa fel încât să poată fi efectuate şi decontările aferente până la concurenţa sumei angajate în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.

Cosmin VLAD

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. vali Luca

    La ora actuala spitalul e un dezastru si o mizerie de nedescris,pana si bolnavii nu mai au loc in saloane domnilor,bolnavul trebuie sa isi cumpere singur medicamentele,atunci unde este contributia noastra cei care platim CAS-eul si sanatatea…si mai vorbim de investitie!!!nu ne mai mira nimic in tara asta!!!dar sunteti o RUSINE

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei