Mai puține specializări la UEM. Problemele financiare ale universității au dus la reducerea domeniilor de studiu în acest an universitar

modelmic

Noul an universitar aduce schimbări la Universitatea Eftimie Murgu, după cum a declarat cu ceva timp în urmă rectorul Andrade Bichescu. Într-o ședință a Senatului Universității, rectorul a propus desființarea unei specializări din cadrul Facultății de Inginerie și Management, numărul redus de studenți înscriși cerând practic o reconfigurare a specializărilor din cadrul facultății amintite, pentru eficientizarea activității și, totodată, o corecție financiară a bugetului instituției de învățământ superior.

În acest sens, rectorul Andrade Bichescu a declarat: „Noi în momentul de față avem nevoie de o creștere a numărului de studenți pe domeniu de studii și se reduc domeniile de studiu pentru începutul acestui an universitar. Nu a spus nimeni niciodată că se va închide o specializare sau se va desființa o specializare, doar că este nevoie să luăm anumite măsuri pentru a mai diminua numărul de ore, pentru a mai diminua din cheltuielile de personal, pentru a mai diminua din cheltuielile cu bunurile și serviciile, în felul acesta încercând să realizăm o corecție de la an la an, pe parte bugetară”.

Deși s-a afirmat de multe ori că învățământul tehnic are viitor la Reșița, conducerea universității consideră că trebuie gândite eficient programele de studii pentru anumite specializări, mai ales acum când universitatea se află în stadiul în care trebuie să-și gestioneze foarte bine puținele resurse financiare disponibile.

Eu unul, și alături de mine și colegii din CA, suntem convinși că ingineria are viitor la Reșița, orașul se poate dezvolta clar în perioada următoare pe această latură tehnică, dar noi nu suntem în situația de a risipi și acei puțini bani pe care îi avem și să mergem în continuare cu programe de studii alcătuite dintr-o mână de studenți”, a mai spus rectorul universității.

Andrade Bichescu crede că o restructurare și un număr impus de studenți pentru fiecare program de studii poate eficientiza în continuare situația financiară a universității, acest aspect fiind valabil și pentru celelalte facultăți, nu doar în cazul Facultății de Inginerie.

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei