Mâine se dă semnalul de urgență la Reșița! Exerciţiile de protecţie civilă continuă

 modelmic+editorial

La inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prima miercuri a fiecărei luni, continuă verificarea mecanismului de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor dezastre și/sau conflicte armate şi verificarea capacităţii de reacţie a autorităţilor privind acţionarea mijloacelor de avertizare/alarmare a populaţiei.

 

Aceste exerciţii lunare de înştiinţare, avertizare şi alarmare vizează îmbunătăţirea pregătirii autorităţilor şi a populaţiei pentru a reacţiona rapid şi corect în cazul producerii unor situaţii de protecţie civilă (de exemplu, inundații – când este semnalată iminența producerii unor viituri care pot pune în pericol viața persoanelor, conflicte armate care implică atacuri aeriene).

Populaţia nu trebuie să intre în panică, recomandă ISU Semenic, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor. În acelaşi timp se urmăreşte şi verificarea funcţionării, precum şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei.

Reamintim principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

 

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei