Mălăiescu, convins că a făcut tot ce îi stă în putere pentru a atrage investitori! „Nu este vina primarului că nu sunt locuri de muncă”!

modelmic

După închiderea combinatului, orașul Oțelu Roșu, la fel ca majoritatea localităților din Caraș-Severin, se confruntă cu lipsa de locuri de muncă. Investitorii întârzie să apară, în ciuda eforturilor depuse de administrația locală, care a reușit să aducă în orașul de pe Valea Bistrei oameni de afaceri din întreaga lume, inclusiv din China, fără însă să îi convingă să stea.

Primarul Luca Mălăiescu este de părere că principalul motiv pentru care investitorii ocolesc orașul pe care îl conduce în reprezintă faptul că singurele terenuri pe care Primăria le are la dispoziție pentru a le oferi celor care își doresc să pornească o afacere sunt situate într-o zonă greu accesibilă. Situația însă se va schimba chiar de anul acesta, este de părere edilul.

„Nu este vina primarului că nu sunt locuri de muncă. Oamenii au așteptări mari de la primar, este conducătorul orașului, de aceea l-au votat să rezolve anumite probleme, printre care și cele referitoare la locurile de muncă.

Pot spune însă fără teamă că nu mi-o asum ca o bilă neagră, pentru că primarul nu are o baghetă magică și să spună de mâine la Oțelu Roșu sau la Reșița sau la Oravița creăm 1.000 de locuri de muncă.

În ultimii 5 ani și jumătate am făcut tot posibilul să atragem investori. Au și venit și nu au venit puțini. Au venit și potențiali investitori foarte serioși. Avem și o hotărâre de Consiliu Local prin care creăm facilități, am spus că le dăm teren gratuit pe perioada cât își desfășoară activitatea pe raza orașului.

Avem însă un mare ghinion la Oțelu Roșu: din păcate, terenurile pe care le mai are Primăria la dispoziței sunt doar în zona Gai, acolo unde accesul auto, cu tiruri, este aproape imposibil, datorită infrastructurii.

Am avut 3 investitori la mine în birou zilele trecute. Vor magazine și vor să facă o turnătorie. Necesită 10 hectare de teren, le-am arătat sus în Gai, dar a fost aceeași problemă cu accesul”, a explicat Mălăiescu în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.  

Edilul a adăugat că situația se va schimba în viitorul apropiat, atunci când proprietarii companiei Mechel vor oferi spre închiriere sau chiar vânzare terenurile pe care le dețin în oraș.

Puteți vedea aici emisiunea integrală cu primarul Luca Mălăiescu:

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei