Managerul Spitalului Municipal din Caransebeș, Mihaela Popovici și explicațiile legate de starea degradantă a unității medicale pe care o conduce!

 

modelmic

În vreme ce primarul Felix von Caransebeș, sătul de presa locală, a-nceput să abereze pe dcnews-ul lui Chirieac despre reforma administrativă (ce-ar fi, dac-ar fi, când va fi?) , pe malul Senei se relaxează managerul sistemului sanitar caransebeșean Mihaela Popovici, după ce a pus la punct unitatea medicală pe care o conduce.  

Despre ultimele acuzații ale unor pacienți din acest spital și rude ale acestora, care au scris texte dure la adresa managementului spitalului însoțite de imagini relevante apărute în social-media, privind degradarea continuă a Spitalului Municipal din Caransebeș, managerul Popovici declară că „fotografiile respective sunt făcute într-o zonă de transit, pe un hol de aproximativ 6-7 metri aflat la demisolul clădirii, care face transferul la o parte a spitalului destinată personalului unității sanitare și nu pacienților. Pe sectorul respectiv, din cauza infiltrațiilor de umezeală, pentru că cea mai mare parte a pereților se află sub nivelul pământului, tencuiala s-a scorojit și trebuie îndepărtată pentru a fi pusă una nouă. Nu înseamnă că tot spitalul arată așa! Dimpotrivă, sunt secții care au fost reabilitate și arată foarte bine. Chiar secția Radiologie arată foarte bine și v-am transmis fotografii care confirmă acest fapt. Mă întreb, de ce persoana care a postat fotografiile nu a postat și fotografii din secția Radiologie care arată ca nou nouță?  mai mult, la nivelul conducerii Spitalului și Primăriei Caransebeș, care este ordonatorul principal de credite, există un master plan de reabilitare a întregii clădiri, dar veșnica insuficiență a fondurilor financiare face ca lucrurile să se miște într-un ritm mai lent decât s-ar dori. Sigur că se are în vedere și repararea sectorului prezentat în fotografii, însă deocamdată lucrări de reabilitare se efectuează la secțiile aflate la etajele superioare. În mod cert va veni și rândul acelei zone de transit, însă prioritatea au constituit-o secțiile medicale și saloanele de pacienți“, afirmă tânărul manager Mihaela Popovici.

Totodată, ca într-o comparație acceptată de o mamă eroină care însă n-a apucat să nască pui vii, managerul SMU Caransebeș, „neobosita“ Mihaela Popovici, consideră că „spitalul este ca o familie cu 10 copii, ai căror părinți au un singur salariu, care în mod normal ar ajunge pentru maxim 1-2 copii… Trebuie să-i îngrijești pe toți cei 10, ca niciunul să nu moară de foame, cel puțin. Exact așa este și la Spitalul din Caransebeș“. Iar publicul oftează profund la aceste „esplicații“ materne ale Mihaelei,  unele care ne „doare“ până la lacrimi.

Popovici reamintește și faptul că  la momentul preluării mandatului de manager, Spitalul Municipal din Caransebeș nu avea nici măcar contor de gaz.  Un nou contract cu un furnizor de gaz valabil pentru un an de zile, de care s-a ocupat Mihaela Popovici, cu sprijinul nedisimulat al lui Felix von Caransebeș, s-a încheiat prin bursă cu ajutorul Primăriei iar anul acesta, conducerea unității medicale din Caransebeș a reușit să aducă gazul în spital pentru o perioada nedeterminată.

Evident, la baza „reușitelor“ Mihaelei Popovici stă acel spirit social democrat care o va urmări mereu, indiferent de doctrinele politice cu care a dat și va mai da piept în viață. Iar în ce privește imaginea spitalului din Caransebeș, senzația mea este că încă sunt încă atât de multe lucruri nespuse despre adevărata situație cu care se confruntă această importantă instituție care deservește pacienții din arealul Caransebeșului…

foto

cs

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei