Mâncarea și dansul au fost în prim plan în centrul Reșiței! Târgul gastronomic, în imagini!

modelmic

 

Centrul municipiului Reșița a găzduit în această după-amiază un Târg gastronomic organizat în cadrul unui proiect transfrontalier de Fundația Activity pentru resurse umane și dezvoltare durabilă în colaborare cu Primăria Reșița și cu Primăria din Veliko Gradiște.

Timp de câteva ore, reșițenii care au trecut prin zona centrală a orașului și s-au oprit la standurile amenajate cu mâncare au putut savura aperitive, grătare, tocăniță și sarmale cu mămăligă, ciorbă de fasole dar și de pește, gogoși, covrigi, clătite și ciocolată de casă. Totul pe gratis, după cum explica și principalul organzator al evenimentului, Nadia Potoceanu, președintele fundației Activity.

Sunt bucuroasă că au fost așa mulți vizitatori și că toată lumea este entuziasmată.  Am avut un sentiment ciudat, deși s-a anunțat că este gratis, cei mai săraci dintre vizitatori au vrut să plătească”.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157694313072781″]

 

Târgul gastronomic a fost precedat de atelierul de lucru „Turism gastronomic și de relaxare”, derulat la sediul Primăriei Reșița și în cadrul căruia au fost abordate teme legate de oportunitățile turismului în Reșița și Caraș-Severin și de importanța turismului gastronomic în păstrarea tradițiilor. La evenimente au fost prezenți din partea partenerilor sârbi, consulul Serbiei la Timișoara, Vladan Tadic și primarul din Veliko Gradiște, Dragan Milic.

Cele două manifestări au avut loc în cadrul proiectului „Provocare și oportunitatea dezvoltării turismului în teritoriul nostru comun”, finanțat prin programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Valoarea totală a proiectului este de 231.640 de euro.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668232304868″]

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei