Manea de Caraș cu acorduri fine de Bach(us): Destinul meu de elitist, fu curmat de-un pesedist!

pesedist manele

Jale mare în showbizul cărășean! Unul dintre cei mai prolifici prezentatori de spectacole pe la rugi și zile ale orașelor, din spațiul orăvițeano-reșițeano-bocșănean, a picat examenul de promovare pentru funcția de manager al Teatrului de Vest Reșița.

Atunci când nu-ți iese ceva, te apucă toate „boalele”. Își dă cu ritm cardiac în plus, dureri insuportabile ale orgoliului, iar singura alinare a propriului tău insucces e să-ți cauți dreptatea prin presă. Și-n presă e simplu, în special în cea de ca(n)ca(n), pentru că o condiție sine qua non în toată această încrengătură mafiot-siciliană, musai e un pesedist. Și cum pesediștii sunt sursa tuturor relelor de pe pământ, cu o introducere apocaliptică și un limbaj de cunoscător al adevărului absolut, dar și unul de practician desăvârșit al regulilor morale și sociale, ți se asigură succesul absolut. Am mai spus-o și o repet: titlurile bombă și descrierea aproape christică a unei cauze îi face pe cei supărați pe sistem să rezoneze cu tine ca și autor. A manipula și a atinge coarda sensibilă a celor care s-au săturat de 27 de ani să tot aștepte o schimbare de paradigmă e un exercițiu facil pentru cei care fac asta. Ideea este că niciun partid politic nu e mai presus decât un altul. Toți cei care populează aceste grupuri sunt o apă și un pământ. Nu există decât diferențe de nuanțe și noi, cei care suntem simpatizanți ai unei părți, ne fâstâcim când ne este prezentată pozitiv o activitate a celor cu care rezonam și ne scandalizăm când ei sunt puși într-o lumină mai puțin favorabilă subiectivismului nostru. Vă garantez că de cele mai multe ori ne înșelăm și suntem pe o axă greșită a percepției dintre adevăr și adevărul nostru. Dar, asta este o discuție foarte aplicată și necesită „foi” multe pentru a dezbate acest subiect.

Să revenim la concursul organizat pentru poziția de director al Teatrului de Vest Reșița. După cum am aflat din presă, la concurs s-au înscris două persoane, una din ele fiind respinsă la evaluarea condițiilor. A rămas o singură persoană și eu am perceput, la acel moment, faptul că acest post este cu dedicație. Numai că, după susținerea examenului, domnul Dan Mirea, că despre el este vorba, nu a reușit să obțină notă de trecere, adică minim nota 7. Vinovat de acest insucces al mega-prezentatorului Dan Mirea se face un domn Borduz, membru în comisie, care l-ar fi notat pe Mirea cu nota 6. Chiar și așa, pentru că 6 e o notă de trecere și cum acest domn a fost trimis în comisie, conform declarațiilor de prin presă, să-l mazilească pe cel care visa să devină managerul teatrului reșițean. Păi, dacă ceilalți doi membri ai comisiei, doamna Raichici și domnul Țiglă, ultimul fiind chiar specialist, după spusele doamnei Raichici, îl notau cu nota 10, cum mai putea Borduz să influențeze nota? 10 plus 10 plus 1 (să admitem că Borduz era trimis acolo din partea PSD să-l facă franjuri pe Mirea) egal 21 și împărțit la 3 ne dă notă de trecere, adică nota 7. De unde și până unde și-a bătut joc Borduz de candidatul la funcția de manager al Teatrului de Vest? Păi, dacă specialistul Țiglă a notat concurentul cu nota 7, nespecialistul de Borduz cât trebuia să-i dea, 10?  Vă garantez că, dacă se întâmpla așa, pesediștii erau încolonați și duși în Centrul Civic și „arși” pe rug, pentru că l-au favorizat pe Mirea. N-am niciun dubiu în privința asta! Despre cea de-a doua comisie, nu are rost să mai facem vorbire, pentru că lucrurile stau la fel.

De asemenea, aș putea face trimitere la câteva aspecte din comportamentul (ne)profesional al candidatului, însă, pentru a nu intra în aceeași zonă de abordare, o să mă abțin. Cert este un lucru și anume faptul că modul în care se prezintă speța este unul total neproductiv și astfel de abordări nu ne fac decât să mai adăugăm la ura inițială câteva frustrări inutile. Ceea ce nu conștientizăm noi, cei din presă, este că, prin astfel de abordări subiective, nu facem altceva decât să degradăm viața socială a celor care ne citesc. Să incităm cititorii susținători ai unei părți să devină dușmani și mai acerbi ai semenilor lor, bineînțeles, prin găsirea unui vinovat de insuccesele unui candidat. Și cum putea candidatul să devină victimă, dacă nu prin interpunerea în calea spre succesul lui a unui pesedist? Păi, județul ăsta, așa mafiot și cu tinichele și etichete, a fost condus din 1996 de către cei de pe malul drept al politicii. După 20 de ani, a fost preluat de către cei din stânga eșichierului politic și, dintr-o dată, toate relele au fost atribuite pesediștilor cărășeni. Nu-i corect, părerea mea.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. adrian

  Lasa ca vine un profesor de fizica sa conduca un teatru si va fi bine. Numai un tampit poate scrie asa un articol…un psd ist probabil. Sa i fie rusine. Resita va avea un teatru ce va functiona dupa legile fizicii. Tare !!!!

  Raspunde
  1. John Gavrilescu

   Să înțeleg că toți pesediștii sunt tâmpiți? ;) Mai bine decât după legile manelelor și analfabetismului, zic… :)

 2. Petru

  Nasol, sa dai examen la teatru din Legea funcționarilor, a Administrației și a finanțelor publice … dar postul nu e bugetar? Și dacă banii vin de la buget cel care îi administrează trebuie sa fie “artist” la buget sau la “spectacole” media… nu mă pricep și îmi dau cu părerea – ca tot cetățeanul, ca la ca(n)ca(n) ne picepem ca de altfel și la fotbal, femei, politica …

  Raspunde
 3. Romania defecta

  ,,Analfabet in liceu cu pretentii de director in prezent”.
  Candva, in urma cu ceva ani, intr-un moment de sinceritate, sotia lui Dan Mirea chiar a afirmat ca sotul ei in timpul liceului, abia trecea clasa si se salva de corijente la anumite materii, dandu-le buchete imense de flori doamnelor profesoare din acea vreme. Astazi cand inca face greseli gramaticale grave in scris, el se viseaza DIRECTOR al Teatrului de Vest Resita.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei