Maratonul Zimbrilor Ţarcu – sport pe bicicletă şi promovare turistică la Armeniş

1

 

Peste 200 de pasionaţi ai sportului cu două roţi, iubitori ai cărărilor de munte, s-au prezentat la startul Maratonului Zimbrilor Ţarcu.

O zi superbă a fost în satul cărăşean Armeniş, cu o temperatură excelentă pentru pedalat pe trasee care au combinat zonele de dificultate redusă cu cele de dificultate sporită, cu pante care pun la încercare îndemânarea unor concurenţi care practică mountain bike de multă vreme. În centrul comunei a avut loc reuniunea participanţilor care au fost intruiţi în prealabil de coordonatorul Alin Ciulă, după care s-a plecat pe trasee. Au fost două variante de traseu pentru adulţi (76 Km Maraton, 35 km Race) şi un traseu pentru copii (6 km Kids). Cei mici au plecat ultimii şi au revenit la Armeniş primii, după circa 30 de minute. La Rece, durata traseului pentru cei mai buni a fost de circa 2 ore, iar la Maraton peste 4 ore (cei mai lenţi ajungând şi după mai bine de şase ore)! Oricum, obiectivul principal al tuturor competitorilor a fost petrecerea unei zile frumoase, într-o zonă care are ce oferi turiştilor, fie ei sportivi, şi întoarcerea la punctul de plecare fără accidentări sau incidente de orice fel. Traseele au fost marcate, a fost asigurată siguranţa concurenţilor copii prin prezenţa unui membru al organizatorilor, care s-a aflat pe traseu alături de ei. Au fost puncte de alimentare şi un atelier în care bicicletele au putut fi verificate, dacă s-a constatat că este necesară încă o mică reparaţie.

Printr-o competiţie sportivă, pregătită cu atenţie de organizatori şi găzduită de o comună care anul acesta s-a remarcat prin deschiderea unei rezervaţii de zimbrii, promovarea turistică a unei zone din Caraş-Severin ia amploare şi promite o bună imagine în întreaga ţară. La Maratonul Zimbrilor Ţarcu au pedalat tineri din zone diverse ale ţării, din Ardeal, Moldova, Muntenia, Dobrogea şi Oltenia, autoturisme cu numere din mai toate judeţele ţării aglomerând centrul Armenişului. Chiar dacă participarea este mai redusă decât se aşteptau organizatorii (în parte din cauza problemelor pe care vremea le-a creat în unele zone din ţară), competiţia a fost un succes, iar implicarea locală a fost salutată de toată lumea.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Altitudine, Racing Bike Pro şi Primăria comunei Armeniş, cu sprijinul altor câteva instituţii şi companii din România.  Reper24 a fost partener media!

Laura PIPERIU

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei