Marcel Vela: „Măsurile economice și fiscale anunțate de PSD vor afecta dramatic județul Caraș-Severin”!

modelmic

Măsurile economice și fiscale anunțate de PSD vor afecta dramatic județul Caraș-Severin, este de părere senatorul Marcel Vela. Liderul liberalilor cărășeni a dorit să expună public punctul de vedere al PNL cu privire la respectivele măsuri, declarând că PSD este dispus să sancționeze tot ce funcționează în prezent în economia din România, doar pentru a-și acoperi promisiunile din campanie.

Impactul asupra județului Caraș-Severin va fi foarte mare, având în vedere că investitorii din județ, cei din Caransebeș – Bordnetze, TMD, Marchesi, la Moldova Nouă – Delphi sau Autolivul de la Reșița au venit tocmai pentru că au găsit condiții prielnice. În situația în care se introduce o limită minimă a salariului, în situația în care pui impozite foarte mari, evident că investitorii încearcă să își maximizeze venitul și în consecință vor migra spre zone mai atractive.

De obicei, marile companii, care angajează, închiriază halele în care produc. Deci dacă se mută nu pierd nimic, își mută doar utilajele, care nici acelea nu sunt foarte sofisticate, în alte hale, în alte zone unde găsesc disponibilitate sau avantaje, facilități fiscale,  Bulgaria de exemplu sau în Serbia”, a afirmat Vela în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de Viorel Bașag, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul PNL Caraș-Severin.

Senatorul cărășean a prezentat cu acest prilej și impactul negativ provocat de măsurile propuse de PSD: impozitul pe cifra de afaceri (care va atrage după sine închiderea multor companii, care vor trece pe pierdere, vor frâna investițiile private și dezvoltarea economică, ducând la creșterea numărului de șomeri și alungarea investițiilor străine), creșterea artificială a salariului minim la 2.000 de lei (distruge firmele mici și mijlocii, pentru că este depășit costul care poate fi suportat cu salariile pentru a fi profitabile), desființarea pilonului 2 de pensii (sacrificarea pensiilor celor care au contribuit până acum , rezultatul fiind pensii mai mici pentru cei care vor ieși la pensie în viitor), introducerea taxei de solidaritate (pune cruce cotei unice, punând în pericol veniturile celor care câștigă peste medie, este o taxă politică, o răzbunare împotriva oamenilor productivi), impozitul pe venitul global pentru persoane fizice (presupune eliminarea cotei unice, taxarea suplimentare a celor cu venituri peste medie, încurajează birocrația și evaziunea fiscală, îi descurajează pe cei care vor să facă performanță).

Președintele PNL Caraș-Severin a adăugat că partidul din care face parte va acționa prin toate pârghiile legale și constituționale, pe care le are ca partid de opoziție, pentru a împiedica punerea în aplicare a acestor măsuri.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Marius Martinescu

    Comentarii bune făcute de un personaj care se înscria la șomaj (după ce nu a mai fost primar la Caransebeș), iar acum, se lăfăie pe banii noștri la Business Class la Tarom. Bine, a urcat la Business din motive de clătinare serioasă…

    Raspunde
  2. marin

    Sa nu mai vad picior de liberal .Vor ca romanii sa lucreze pe nimic.Cine vrea la putere ?Primul lor gand este taierea salariilor si pensiilor.MINCINOSULE chiar azi agentiile internationale au anuntat ca:ROMANIA ESTE UN MEDIU FOARTE BUN DE AFACERI.DACA TU TII LA POPORUL ROMAN REFUZA INDEMNIZATIA DE MII DE EURO SI TRECI LA SALARIUL MINIM>DEOCAMDATA ATAT. TOTI LIBERALII AU STRIGAT CA NU VOR SALARII MARI IN PARLAMENT SI LA VOT AU VOTAT.CASTIGI INTR-O LUNA CATI ALTII IN DOI ANI.RUSINEEEEEEEE.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei