Marcel Vela nu mai face parte din viitorul cabinet Cîțu

a

Reunit marți seară, în sistem videoconferință, Biroul Politic Național al PNL  a discutat și a validat lista celor nouă miniștri liberali din Cabinetul Cîțu.  Aceștia sunt:

Ministerul Apărării – PNL – Nicolae Ciucă

Ministerul Afacerilor Externe – PNL – Bogdan Aurescu

Ministerul Educației – PNL – Sorin Câmpeanu

Ministerul Energiei – PNL – Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii – PNL – Adrian Oros

Ministerul Muncii – PNL – Raluca Turcan

Ministerul Culturii – PNL – Bogdan Gheorghiu

Ministerul Finanțelor – PNL – Alexandru Nazare

Ministerul Afacerilor Interne – PNL – Lucian Bode

În urma consultărilor, liberalii au decis ca Marcel Vela, ales senator în circumscripția 11 Caraș-Severin, să nu mai ocupe portofoliul ministerial al Internelor, locul acestuia fiind luat de Lucian Bode. De asemenea și la finanțe apare un nume nou, față de cele vehiculate pe surse până aseară, Alexandru Nazare.

Tot ieri și USR-PLUS a definitivat lista miniștrilor propuși pentru viitorul Guvern:

Vlad Voiculescu – Sănătate,

Cristian Ghinea – Fonduri europene,

Claudiu Năsui – Economie (de antreprenoriat și IMM),

Stelian Ion – Justiție,

Cătălin Drulă – Transporturi,

Ciprian Teleman – Cercetare

UDMR și-a anunțat încă de luni seară propunerile de miniștri

Cseke Attila – Dezvoltare,

Tanczos Barna – Mediu și

Eduard Novak – Tineret și Sport.

Vă reamintim, Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat marți pe Florin Cîțu pentru postul de premier, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, Cîțu având la dispoziție 10 zile pentru a prezenta în Parlament echipa și programul de guvernare. Potrivit declarațiilor premierului desemnat, acesta ar vrea să convoace deja miercuri seară prima ședință de Guvern, ceea ce înseamnă că ar urma ca miercuri să fie depășite procedura audierii miniștrilor, învestirii Guvernului în Parlament și depunerii jurământului în fața președintelui Klaus Iohannis.

Rămâne de văzut dacă aceștia vor trece de comisiile de specialitate și vor fi validați de plenul Parlamentului. Votul din comisii este consultativ, iar în plenul noului Parlament alianța de Centru Dreapta are o majoritate fragilă. Este posibil, dacă se va respecta programul propus pentru astăzi, ca în această seară să avem un nou cabinet rezultat de alegerile din 6 Decembrie.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Preacuriosul

  Oare există o legătură între atitudinea lui Vela de la Paște cand a semnat protocolul cu Biserica Ortodoxă si darea lui afară dintr-un guvern si o țară condusa de oameni de ALTA CONFESIUNE? Este” bine” sa fie câți mai mulți NEORTODOXI in Guvernul României, ASTA A VOTAT , ASTA PRIMESTE POPULATIA .O SA FACA O LEGE “FĂRĂ ORTODOXI IN FUNCTII PUBLICE”. Bravos, nație. Pnl va avea soarta PNT-CD iar o parte importantă, cea din Ardeal si Banat vor înființa UN nou partid politic.

  Raspunde
  1. zero

   Nu.
   Statul (Român) este NEUTRU faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee … nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult. (art.9, Legea 489/2006)
   Că din satul ..meniş ies vele cu “protocoale” de fărădelege, ducă-se pe pustii!
   Amin.

 2. Bănățean

  Ai primit ce ai meritat mare senator al ,,Melcilor,,…
  Ai semănat dezbinare, ură, razbunare, ti-ai batut joc de oameni profesioniști, ai schimbat 4 inspectori șefi la poliție numai ca să te răzbuni și să-ți pui oameni obedienți, ai detașat șefi și adjuncți din instituții și i-ai trimis cît mai departe de soții, copii, părinții numai pentru a inscăuna temporar oameni fără valoare și compromiși, ti-ai batut jos de cetățenii orașului Moldova Noua, care nu au primar, viceprimar și nici consiliu local, ai promovat neputința, ai angajat în structurile instituției oameni fără pregatire și fără concursuri, toate astea numai pentru a-ți promova imaginea și pentru a poza într-un ,,mesia,, rebrenduit….
  Halal ministru al internelor…..
  Felicitări celor care, la timp te-au tras pe dreapta, Dumnezeu nu doarme, ….
  Să-ți dea dumnezeu sănătate după cît ai putea duce și după cît bine ai facut semenilor……

  Raspunde
 3. Tk

  Eheee ceao Vela, ți-au căzut toate pernele de pe tron .Stați acasă ai,două luni anlulea, să nu zic altceva!Stai și tu acum pe lângă tron șef,stațiar în gât să-ți stea tie și lui Hairahat țiganul borât să vă stea acele două luni, nu paște, nu nimic, sictir dusmani ai poporului român!Crăciun de rahat să ai sudor Vela!

  Raspunde
 4. Julieta

  Asa vor dispare toti obraznicii care ,ajunsi vremelnic la putere, se cred buricul pamantului!Aici nu este vorba de confesiune,e vorba de calitatea omului.De afara parea bun dar de aproape s-au vazut mai usor defectele.Asa a fost si cu Frunzaverde:cat a domnit si haiducit prin Caras a fost bine,cand a intrat intr-o echipa mai tare a dat chicx,ca Ianis al lui Hagi.

  Raspunde
 5. radio sant

  Nu plînge nimeni dupa el la interne,nu a făcut absolut nimic,politie pentru ciini comunității, dar pentru oameni străzi ce a făcut? Nu era revirul lui , doar ciini sunt ai internelor? Dacă da cumpărați jepuri si plimbatii intre adăposturi.Iubitori de animale sa i a acasa ,pentru întreținere, restul.e hau, hau, ,,,imi.plac animalele dar la tine in curte, si sa vezi ce pretențios sunt????????

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei