Marcel Vela: „Oameni buni, trebuie să înțelegem cât de important este să respectăm noile reguli”

modelmic

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a atras atenția aseară asupra importanței respectării noilor măsuri luate pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirus.

Oameni buni, trebuie să înțelegem cât de important este să respectăm noile reguli. Nimănui nu-i face plăcere să stea departe de cei dragi. Mai bine nu-i vedeți 14 zile, o lună, două decât să-i pierdeți pentru totdeauna. Ce trăim azi e cât se poate de serios. Dacă toți acționăm corect, evităm un posibil dezastru viitor”, a declarat Vela, atunci când a prezentat conținutul ordonanței militare numărul 3, care înăsprește restricțiile de circulație, pentru a preveni propagarea epidemiei de coronavirus.

Conform noilor reglementări, de miercuri, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței, gospodăriei, cu următoarele excepții:

 • deplasarea în interes profesional, asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale,
 • asistență medicală care nu poate fi amânată,
 • îngrijire copil,
 • asistență persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități,
 • deplasări scurte în apropierea locuinței pentru activitate fizică
 • donarea de sânge, deplasarea în scop de voluntariat,
 • deplasarea pentru activități agricole sau a producătorilor agricoli pentru comercializarea produselor

Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în afara locuinței este permisă numai între orele 11:00 – 13:00, pentru următoarele motive:

 • asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice
 • asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea unui minor
 • asistența altor persoane vârstnice bolnave sau cu dizabilități
 • deplasări scurte în apropierea locuinței legate de activitate fizică individuală

Totuși, circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă și în afara acestui interval, dacă se face în interes profesional sau pentru activități agricole.

Ieșirea cu bine din această criză, cea mai gravă prin care trece România în ultimii ani, depinde de noi toți, a explicat Vela, care i-a îndemnat pe românii care încă nu conștientizează pericolul să se trezească, pentru că nu este de joacă cu sănătatea publică.

Ordonanța Militară nr.3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 a fost publicată, în noaptea de marți spre miercuri, în Monitorul Oficial.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei