Marcel Vela: „Războiul cu virusul încă nu s-a încheiat”

modelmic

Războiul cu virusul încă nu s-a încheiat, iar perioada sărbătorilor de iarnă nu este momentul să lăsăm garda jos, atrage atenția ministrul de Interne, Marcel Vela. Liberalul cărășean face un apel către români la responsabilitate și unitate, îndemnându-i să lase mesele tradiționale de sărbătoare și petrecerile pentru anul viitor.

Am pierdut colegi din MAI, prieteni, unii și-au pierdut părinți, frați, bunici, oameni care au plecat și nu se mai întorc. Nu există cuvinte care să exprime suferința unei asemenea pierderi”, precizează Marcel Vela, amintind și de moartea vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Dan Stan, care a pierdut lupta cu coronavirusul în urmă cu o săptămână, la vârsta de doar 57 de ani.

Citește și Adio, Dan Stan!

Din dragoste pentru viață și în memoria lui Dan Stan, vin cu sufletul deschis și cu o mare rugăminte, acum și aici:

Vă rog să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, a celor dragi și a persoanelor din jur!

Am pierdut colegi din MAI, prieteni, unii și-au pierdut părinți, frați, bunici, oameni care au plecat și nu se mai întorc. Nu există cuvinte care să exprime suferința unei asemenea pierderi…

Războiul cu virusul încă nu s-a încheiat, de aceea, chiar dacă sărbătorile se apropie, NU trebuie să ne comportăm de parcă l-am câștigat.

Aglomerația din hipermarketuri, de pe străzi și de la munte arată că am obosit și ne este tot mai greu.

NU trebuie să ne lăsăm învăluiți de entuziasm, care, până nu demult, făcea parte din ceea ce înseamnă sărbătorile de iarnă.

NU trebuie să lăsăm garda jos!

Acum NU este momentul să ne grăbim să ne eliberăm fețele de măștile de protecție, să ne strângem mâinile în semn de prietenie și să ne îmbrățișăm fără teama de a ne infecta, atunci când ne întâlnim cu oamenii dragi, pentru că mulți bolnavi sunt asimptomatici și nu știu că e posibil să aducă cu ei, pe lângă cadouri, și virusul ucigaș.

Așadar, este normal să ne bucurăm unii de alții, dar păstrând distanța, cât mai puțini, în spații aerisite și purtând corect masca de protecție!

Mesele îmbelșugate, ospitalitatea tradițională, chefurile cu rude și prieteni le putem avea și la anu’ și la mulți ani…

Doar viața este unică, dar prea scurtă, de aceea nu merită să riscăm să o pierdem din cauza unei clipe de neatenție.

Indiferent cât am regreta mai târziu acea clipă, timpul nu-l mai putem da înapoi și vom simți doar suferința, poate chiar moartea.

Totul depinde de noi și de alegerile pe care le facem.

Alături de dumneavoastră, noi NU renunțăm la lupta pentru a apăra sănătatea românilor, iar Ministerul Afacerilor Interne va fi mereu în alertă maximă pentru a vă proteja.

Cu sacrificii și jertfe, cu greutăți și supărări, iată că am rezistat împreună din februarie până acum.

Mai avem puțin și ne vom vaccina. Vom învinge acest virus agresiv, periculos și invizibil, care ne-a răpit mulți compatrioți.

Până atunci, însă, vă rog să fim la fel de responsabili și uniți”, este mesajul transmis de Marcel Vela.

 

Karina TINCUL

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Gogu

  Oare vindizal serveste masa traditionala de Craciun .? in familie ! sau se izoleaza impreuna cu dunca , unul pe caleanu , iar celalalt pe pietrosu ? iar taitelu face partie intre cele 2oua :)))

  Raspunde
 2. Tk

  Băi nea Vela,apucăte iar de sudură ,erai de bază acolo, nimeni tu te poate egala în domeniu așa cum este și colegul ȘICĂ cel cu whisky și fără de frică, și mai lasă sfaturile ești total depășit, lasă și pe alții, haide pa!:))))))

  Raspunde
 3. Johann Nicolescu

  Cel mai periculos virus este PNL-pdl, nici un vaccin nu poate opri raul provocat de acest virus extrem de periculos pentru romani.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei