Mare meci mare cu Baia Mare. Scoși din Cupă, dar cu speranțe în campionat!

modelmic

           Jocul din cadrul 16-zecimilor Cupei României – Fan Courier, în compania formaţiei Minaur Baia Mare, a fost aşteptat de către susţinătorii echipei rossonere atât prin prisma unei revanşe după meciul pierdut în campionat (22 – 26) cât, mai ales, a noului antrenor, în persoana lui Bojan Butulija, şi revenirii celor doi jucători Dusan Trifkovic şi Shota Tevzadze, după rezolvarea problemelor legate de permisele de muncă. În acelaşi timp, jocul şi victoria din ultima etapă de campionat, împotriva celor de la Focşani, promiteau un adevărat spectacol.

DSC_2306

          Aşa s-a şi întâmplat, începutul meciului aparţinând echipei noastre, în minutul 4 conducând cu 3 – 1. Oaspeţii au egalat la 4, s-a mers „cap la cap”, dar pe fondul unei bune apărări, am reuşit din nou să ne distanţăm la două goluri, 8 – 6, în minutul 20, respectiv 9 – 7, în minutul 25. Echipa din Baia Mare a revenit, a egalat la 9, apoi la 11, iar pe finalul primei reprize s-a distanţat la două goluri, reşiţenii marcând pentru scorul primei jumătăţi a meciului: 12 – 13.

          După pauză am reuşit să egalăm la 13, dar băimarenii au ajuns la o diferenţă de trei goluri, 13 – 16, în minutul 36. Cea mai mare diferenţă în favoarea oaspeţilor s-a înregistrat în minutul 43, 15 – 19. Reşiţenii au revenit în joc, iar în minutul 58 tabela de scor arăta 25 – 25. În minutul 59, echipa băimăreană trece în avantaj, 25 – 26. Cu 34 de secunde îniante de finalul jocului, reşiţenii beneficiază de o lovitură de  la 7 m. Aceasta a fost executată de către Dusan Trifkovic, care a transformat, aducând egalitatea din nou: 26 – 26. Oaspeţii au repus rapid mingea în joc, iar cu câteva secunde înainte de final, Vojvodic a adus golul victoriei şi al calificării în optimile Cupei României – Fan Courier.

DSC_2284

           După acest meci rămân atitudinea şi dăruirea extraordinare arătate de jucătorii noştri, care ne dau speranţe pentru jocurile care vor urma, dar şi pentru îndeplinirea obiectivului stabilit pentru acest campionat: zimbrul rossoner să fie prezent în Ligă şi în sezonul următor.

           Echipa noastră:  ShotaTEVZADZE, Paul SIMULESCU – Robert ŢIU, Răzvan MLEDENCIU (4 goluri), Alexandru BORICEANU, Raul HEIMBACH (1 gol), Alexandru VULPE (2 goluri), Răzvan DAIA, Alexander STARCHENKO (1 gol), Dusan TRIFKOVIC (9 goluri), Marius BAHAN (2 goluri), Claudiu DEDIU, Lucian IGNAT (2 goluri), Eric BĂRBUŞ (4 goluri), Eduard BELCHITE, AndreiSANTEIU(1 gol).

DSC_2333

 Următorul meci al echipei noastre pe teren propriu se va desfăşura în cadrul etapei a X-a, miercuri 13 noiembrie, de la ora 17,00, în compania formaţiei CSM Bucureşti.

DSC_2468

           Tudor BOTEA, jucătorul băimărenilor, a declarat la finalul meciului: „Un meci dificil. Ne aşteptam să avem un meci greu pentru că echipa din Reşiţa a făcut câteva schimbări, în primul rând pe banca tehnică, apoi în joc. După pauza competiţională, care a durat, pentru noi, aproximativ 10 zile, datorită faptului că am jucat joi cu Turda, ne aşteptam să intrăm un pic mai greu în meci. Problema noastră a fost că nu am reuşit să turăm motoarele pe parcursul meciului pe cât ne-am fi dorit de mult. Şi-apoi, Reşiţa a jucat foarte bine astăzi şi s-a ţinut de noi până în final.”

DSC_2338

 Lucian IGNAT, extrema stânga a echipei noastre, a declarat: „Un meci greu, cu o echipă bună care este acolo sus, dacă nu mă înşel, pe locul  trei. Felicitări echipei oaspete! Sunt bucuros că au revenit Dusan (Trifkovic) şiShota (Tevzadze), am câştigat doi jucători care, până acum, nu au putut evolua din cauza permiselor de lucru. Un meci greu, foarte greu, noi ne-am pregătit toată săptămâna intens, foarte bine, ştiam ce ne aşteaptă. Sunt bucuros că ne-am mobilizat, am făcut un meci bun dar, de data aceasta, şansa nu a fost de partea noastră,aşa cum a fost în meciul cu Focşani şi Buzău, unde am obţinut puncte. Mulţumim publicului că a fost alături de noi în momentele grele şi ne-a ridicat de acolo, de la minus patru, revenind în joc. Baftă în continuare echipei din Baia Mare!”

DSC_2528

 Stephane PLANTIN, antrenorul echipei Minaur, a declarat la finalul meciului: „Un meci dificil pentru noi, Reşiţa a făcut un joc foarte bun. Noi am avut multe dificultăţi înacest meci, marcând golul victoriei cu trei-patru secunde înainte de final. După o săptămână de pauză, am aşteptat acest meci. Eram sigur că nu va fi un joc uşor, dar vroiam să-l câştigăm. Reşiţa nu este aceeaşi echipă ca la meciul din campionat, jucători noi, un nou antrenor. Ştiam că trebuie să jucăm bine astăzi, că nu ne va fi uşor.”

DSC_2463

 Bojan BUTULIJA, antrenorul echipei reşiţene, a declarat la finalul meciului: „Vreau să felicit echipa din Baia Mare, a câştigat un meci dificil. A fost un meci frumos şi, pentru mine, este important faptul că am văzut publicul fericit şi mulţumit. Este prima staţie pentru noi, dintre multele pe care avem în faţă până la capăt, până la ne îndeplini obiectivul. Pentru primul meci sunt foarte mulţumit, nu am avut aşa mult timp să-mi cunosc jucătorii, dar avem mult de muncit, mult de schimbat. Sper să reparăm nişte greşeli, care astăzi au făcut diferenţa: nu am reuşit să recuperăm mingile respinse de portari, din şapte sau opt mingi am reuşit să recuperăm una sau două, iar în atac am ratat nişte ocazii mari de pe semicerc. Dar, în total, sunt foarte mulţumit şi vom munci şi mai bine ca să ne îndeplinim obiectivul din anul acesta.”

DSC_2521

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei