Mărganii, revoltați pe ENEL! Aproape 19 ore gospodăriile din Marga au rămas fără energie electrică!

Laitajpg

O avarie la rețeaua de distribuție a energiei electrice s-a produs ieri în jurul orei 18:00 pe Valea Bistrei, în localitatea Marga, cauzată de furtuna puternică care s-a abătut în zonă și gospodăriile mărganilor au rămas fără energie electrică.

Dispeceratul și Serviciul Call Center al ENEL-ului, demne de toată neîncrederea!

După primul apel realizat la serviciul Call Center al ENEL-ului – 929 și la numărul de telefon al Dispeceratului 0800070444 o echipă de intervenție a furnizorului de energie electrică s-a deplasat la fața locului și a constat că problema este una complexă, chiar dacă de-a lungul timpului primarul comunei le atrăsese atenția responsabililor ENEL în legătură cu modul defectuos în care este amplasată rețeaua de cabluri în comună. Cu toate acestea o parte a problemei a fost remediată de către echipa ENEL, după ce a fost apelat directorul ENEL Dorin Cătană, cel care, contactat fiind de Reper 24, recunoaște că sunt probleme mari în zona respectivă cu liniile de medie tensiune în mai multe localități.

Totuși, în ciuda primei intervenții, alte 65 de gospodării au continuat să rămână azi noapte în beznă și fără curent în frigidere și congelatoare în luna lui cuptor. Au urmat alte apeluri disperate din partea primarului comunei Marga, Nicolae Beg, ca de altfel și din partea consătenilor săi. La numărul de urgențe 929 al ENEL-ului, primarului comunei Marga i s-a cerut codul de abonat ENEL deși acesta se recomandase în prealabil și era dispus să-și ofere datele de identificare ale cărții de identitate și numărul de casă cerut de operatorul Call Center-ului. A trebuit dusă o muncă de lămurire cu operatorul pentru a lua în seamă sesizarea. Oamenii din localitate s-au adunat în centrul comunei nemulțumiți de modul în care ENEL le oferă sprijin în condițiile în care afară temperaturile depășesc constant 30 de grade celsius iar în frigidere și în lăzile frigorifice carnea s-a dezghețat.

„Singurul om care a fost operativ a fost domnul de la director de la ENEL Distribuție Banat sucursala Reșița, ing. Dorin Cătană, cel care, deși aflat în concediu, a trimis o echipă de la Oțelu Roșu la Marga care astăzi după prânz a remediat foarte repede problema. Rămân supărat, atât eu, cât și consătenii mei, pe modul defectuos de comunicare și de implicare al ENEL-ului ca urmare a sesizărilor nenumărate făcute de noi pe numărul de Call Center și la Dispeceratul Enel Distribuție. Am stat 19 ore fără energie electrică și nu suntem un cătun la capătul lumii, avem acces la șosea și limitrof avem drumul național. Să mai spun că ne plătim facturile la zi, dar modul în care suntem tratați de acest ENEL este scandalos. Vă spun și repet, dacă nu era domnul Cătană și la ora asta stăteam fără energie electrică. Țin să îi mulțumesc pe această cale în numele comunității noastre“, a ținut să precizeze Nicolae Beg, primarul comunei Marga.  Cu alte cuvinte, omul sfințește locul, aici amintindu-l pe reprezentantul ENEL-ului Dorin Cătană, dar cu o floare nu se face primăvară. ENEL-ul are un deficit de personal pentru intervențiile în teren iar acest lucru se simte din ce în ce mai acut. Să fie vorba de un management defectuos al greilor de sus care pricep mai greu nevoile pălmașilor slujitori ai ENEL-ului aflați în câmpul de intervenții, să fie o lipsă de interes a ENEL-ului față de plătitorul de factură, încovoiat oricum de plata atâtor utilități în România sau un neprofesionalism marca ENEL ascuns cu grijă prin campanii de marketing fabricate pe bani grei și site-uri care nu au nicio legătură cu realitatea?

De modul defectuos în care funcționează relația client abonat – ENEL, atunci când apare o avarie și când gospodăriile rămân fără energie electrică, s-au plâns și alți abonați de-a lungul timpului și considerăm că această societate ar trebui să îmbunătățească în primul rând procedural comunicarea cu cetățeanul care își plătește împovărătoarea factură pentru serviciile practicate de ENEL. Alo, PR-ul se aude?

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei