Marius Cîrpean, fostul șef al Gărzii de Mediu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri!

modelmic

Fostul comisar șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin, Marius Cîrpean și fiul acestuia Darius Dacian Cîrpean au fost condamnați de Tribunalul Caraș-Severin la închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Marius Cîrpean a fost condamnat de judecători la patru ani de închisoare, în timp ce fiul acestuia va avea de ispășit o pedeapsă de doi ani și trei luni. Cei doi au fost ridicați de DIICOT în luna septembrie a anului trecut, în urma unor percheziții domiciliare derulate în zona orașului Bocșa. La locuința fostului șef al Gărzii de Mediu din Berzovia, oamenii legii au descoperit o adevărată plantație de cannabis.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 mai multe persoane au început cultivarea de canabis în mediul rural, în zona orașului Bocșa, județul Caraș-Severin, ulterior dezvoltându-și o adevărată piață  de distribuție în toată zona.

Dezvoltarea pieței a fost posibilă datorită calității canabisului, procedeul de cultivare fiind realizat la standarde ridicate, fiind folosite instrumente și produse specifice culturilor in-door și out-door de droguri, procurate prin intermediul internetului.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost identificate şi ridicate: două culturi in-door de droguri, o cultură out-door de droguri, aproximativ 400 de plante de canabis în diferite stadii de creştere și prelucrare, bunuri folosite la cultivare, creștere și prelucrare de droguri, bunuri și înscrisuri care dovedesc activitatea infracțională”, se arata în comunicatul de presă transmis de DIICOT în data de 22 septembrie 2017.

Judecătorii cărășeni au mai decis și confiscarea în vederea distrugerii a drogurilor descoperite în urma perchezițiilor, precum și confiscarea bunurilor folosite de cei doi în activitatea infracțională (ventilatoare, lămpi, recipiente, găleți, aeroterme, pompe, clime, etc). De asemenea, Tribunalul Caraș-Severin a dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi inculpați în vederea introducerii profilului lor genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare. În plus, cei doi sunt obligați la plata sumei de 4000 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român.

IMG-20170922-WA0012-1 IMG-20170922-WA0014 IMG-20170922-WA0016

foto Marius Cîrpean: adevarul.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. elena

    Stimati jurnalisti !!! Nu mai terfeliti imaginea institutiei Garzii de Mediu si o asociati cu interlopi si fapte de natura penala !!! E simplu sa-i spuneti pe nume…..Cei care au fost adusi cu arcanul de pe trotuar dupa lipirea de afise ale unui partid au sfarsit fie asa fie au fost promovati in functii mai inalte ….vezi Corina Pascota si acum probabil rampa de lansare pentru juniorul Balean….junior la munca ca la ciolanii nu-l intrece nimeni ca doar a fost ucenicul lui Stepanescu!!!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei