Mărţişoare la muzeul din Caransebeş

modelmic

 

În perioada 27 februarie – 2  martie, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș organizează cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Mărțișorului.

În cadrul acestei acțiuni, accentul cade pe obiectul handmade și pe inovație, încurajând creativitatea în sfera artistică și meșteșugul capabil să fie reînnoit cu noi particularități care să comunice prin expresivitate, imaginație, simț al umorului semnificațiile mai vechi sau mai noi ale mărțișorului. Vor fi expuse spre vânzare mărţişoare tradiţionale, gablonţuri, cadouri deosebite, felicitări şi aranjamente florale.

targ martisor 2

Mărţişorul – micul obiect-bijuterie prins într-un şnur alb-roşu – este un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii, odată cu venirea primăverii, dar şi al speranţei, fiind dăruit celor dragi pentru a le aduce noroc şi belşug.

Manifestarea, dedicată publicului larg, are loc în incinta muzeului din Caransebeș, între orele 10:00 şi 18:00, intrarea fiind liberă.

Întreaga manifestare se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

fotocopertă: blog vasi popescu

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei