Matei Cristescu acuză că a pierdut ilegal licitația pentru serviciile de pază la Consiliul Județean

modelmic

 

Anul trecut, firma White Tiger Guard Protection a câștigat prin licitație un contract de servicii de pază și protecție pentru Consiliul Județean Caraș-Severin.  Consiliul Județean a organizat o licitație sub formă de depunere de plicuri, la începutul anului 2019 prezentându-se cu oferte un număr de 6 firme, oferte care au fost analizate de o comisie.

Matei Cristescu, patronul firmei White Tiger Guard Protection afirmă că la evaluarea ofertelor, el a fost scos afară, după care a făcut contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, la București, unde a avut câștig de cauză. Aceștia au propus o reevaluare a ofertei firmei lui.

După evaluare, din cele  5 loturi, mi-au dat câștig la lotul de la Sala Polivalentă și la celelalte loturi am pierdut, pe considerentul că prețul cel mai mic e al firmei TMG Guard. Ei sunt subvenționați de către stat și pot să presteze la un preț care nu coincide cu cerințele codului muncii. Atunci când faci o propunere financiară toate costurile trebuie să se regăsească în propunerea financiară, ori ei nu au făcut dovada aducerii agenților de pază de la Târgu Jiu care erau subvenționați de stat așa cum s- a trecut în documentația pentru licitație, astfel ei neputând face dovada legală , angajând agenții firmei mele. Totodată, astăzi la pază la CJ era un angajat al firmei TMG Guard care lucrează la un alt obiectiv, acesta declarând că nu este de la Târgu Jiu, ci de la Reșița și se dovedește că s-a mințit în ofertă că TMG Guard o să vină cu agenții propuși și subvenționați de stat, și prin acest mod  s-a câștigat licitația”, declară Cristescu.

Astăzi, cele două firme se întâlnesc pentru a face predarea-primirea, iar patronul care a pierdut contractul pentru CJ spune că firma care a câștigat licitația are angajați oamenii săi, deși în caietul de sarcini se precizează că trebuie aduși angajați cu acte.
Ei nu puteau să vină cu documentația oamenilor mei, nu aveau cum pentru că oamenii erau angajați la mine și eu încă eram în contract, deci s-a mințit, nu este niciun om adus de la Târgu Jiu și nu au făcut dovada a ceea ce au scris în acte!”, spune patronul de la White Tiger.

Matei Cristescu acuză firma TMG Guard că minte că ar avea și o echipă de intervenție, minciună pe care, spune el, CJ ar fi crezut-o. Printre altele, patronul de la firma White Tiger Guard Protecțion spune că nu are nimic personal cu CJ, doar că vrea să piardă cinstit și corect.
Pe lângă toate astea, conform Legii 333, la art. 5, punctul 3 scrie clar, ceea ce trebuia să verifice tot domnii de la CJ, cu 24 de ore înainte de a intra în serviciu, în punctul respectiv, trebuie să anunți Poliția Municipală pentru întocmirea Planului de pază, și cred că nu au, ceea ce e iarăși o ilegalitate”, declară Matei Cristescu.

Patronul firmei de pază și protecție White Tiger crede că există o serie de ilegalități pe care nimeni nu vrea să le verifice.
Reper24 a cerut un punct de vedere și din partea Consiliului Județean Caraș-Severin.
Conform administrației județene, cele 6 oferte au fost deschise în 14.01.2019 în prezența membrilor comisiei de evaluare și a reprezentanților autorizați ai ofertanților.

Comisia de evaluare a cerut, pentru ofertantul SC White Tiger Guard Protection SRL, o clarificare, răspunsul a fost considerat neconcludent, motiv pentru care oferta a fost declarată inacceptabilă. Sesizat de către ofertant, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNCS) îi dă câștig de cauză obligând comisia de evaluare să reia procesul de evaluare. Oferta SC White Tiger Guard Protection SRL a fost declarată admisă și conformă, dar declarată necâștigătoare pentru loturile 1, 3, 4 și 5 ca urmare a aplicării criteriului “Prețul cel mai scăzut””, precizează CJ.

Urmarea declarării ofertelor pentru loturile 1, 3, 4 și 5 ca fiind necâstigătoare, SC White Tiger Guard Protection SRL depune o nouă contestație ce este respinsă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și ulterior de Curtea de Apel Timișoara.
Ținând cont de decizia CNSC și de hotărârea definitivă a Curții de Apel Timișoara, comisia de evaluare atribuie contractele pe cele 4 loturi rămase, conform procedurii, iar Consiliul Județean Caraș-Severin semnează contractele ce au drept obiect servicii de pază, considerându-se îndeplinite toate procedurile legale privind acest demers, declară CJ, prin Serviciul Comunicare.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei