Medicii de familie din județ, la raport în fața Casei de Asigurări de Sănătate și a Direcției de Sănătate Publică!

modelmic+editorial

Casa de Asigurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică judeţeană au convocat o şedinţă cu medicii de familie, asistenţii şi mediatorii sanitari din judeţ, întâlnire ce a avut loc joi, 27 iulie.

 

În cadrul reuniunii, conducerea CJAS Caraş-Severin a făcut precizări legate de implicaţiile în practică ale modificărilor actelor normative în vigoare (cu precădere ale Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionarii care realizează venituri din pensii şi indemnizaţii sociale pentru pensionari, de până la 900 de lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri).

Atât preşedintele Mirela Zeman, cât şi medicul şef al CJAS, Laurenţiu Mărţuică, au răspuns medicilor la întrebări legate de acte normative, noutăţi legate de prescriere şi alte prevederi legislative aplicabile în sistemul asigurărilor de sănătate.

De asemenea, reprezentantul DSP Mircea Dorel Borcău a făcut precizări legate de riscurile rujeolei, calendarul de vaccinare şi de evoluţia descendentă a bolii în judeţ.

Întâlnirea a dat medicilor prezenţi posibilitatea de a lămuri alături de conducerea celor două instituţii probleme şi sincope întâlnite în practică. Au făcut precizări legate de activitate şi reprezentanţii Societăţii de medicina familiei.

 

Alexandra JURCA

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei