Medicii Spitalului Județean Reșița au vorbit despre cazul tinerei mame care a murit la câteva ore de la nașterea copilului!

modelmic

Drama unei familii din Reșița nu poate fi descrisă prin cuvinte. După ce a sosit și s-a internat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița pe data de 26 martie, o tânără gravidă cu o sărcinată de 37 de săptămâni s-a simțit rău, acuzând o răceală severă și ulterior o serie de complicații infecțioase ale aparatului respirator. Abia în data de 30 martie, după ce medicii responsabili de la secțiile de terapie intensivă și ginecologie au decis să intervină pentru salvarea copilului printr-o operație de cezariană, femeia a reușit să aducă pe lume un copil sănătos, dar la câteva ore de la naștere starea de sănătate a tinerei s-a agravat, culminând cu nu mai puțin de 5 stopuri cardio-respiratorii. În cele din urmă, la ora 22:20 de minute, doctorii au mai putut decât să constate decesul mamei, care a mai apucat să își vadă primul copil nou-născut doar preț de câteva clipe.

O tragedie, așa cum avea să recunoască și șeful secției Obstetrică – Ginecologie, dr. Florea Borțun, cel care afirmă că moartea gravidei a survenit în urma unor complicații infecțioase respiratorii iar o radiografie pulmonară, în tot acest timp, semnificând 4 zile zile în care pacienta a dat semnele evidente ale unor stări gripale, ar fi fost imperios necesară!

Medicul care s-a ocupat de gravida decedată, evaziv în exprimare!

Medicul curant Mircea Achim este cel care a internat-o pe tânăra gravidă și care s-a ocupat de monitorizarea acestei paciente. Achim afirmă că gravidei i s-a administrat tratament pentru problemele de respirație cu care se confrunta încă de la momentul internării acesteia la spital iar pacienta ar fi răspuns favorabil la medicația administrată. Depoziția medicului Achim lasă loc de interpretări, acesta fiind interpelat telefonic de familia decedatei încă din prima zi de internare a acesteia pentru a-i sesiza problemele cu care se confruntă gravida. Rezultatul? Femeia trebuia să beneficieze de un tratament care să-i soluționeze problemele. În schimb, medicul Achim ar fi transmis soțului îngrijorat că respirația greoaie este specifică femeilor gravide aflate în apropiere de momentul facerii. Mai mult, dr. Achim nu ar fi consultat în acest caz, conform uzanțelor, niciun medic experimentat, amintindu-l aici pe șeful de secție dr. Borțun.

Soțul femeii decedate, Rafael Lupu, acuză faptul că soției sale nu i-ar fi fost acordată atenția necesară, de la momentul internării, 26 martie și până în ziua fatidică de 30 martie.  Tatăl și soțul îndurerat dorește ca cei care au greșit, dacă au greșit, pentru că prezumția de nevinovăție trebuie să primeze, să fie aduși în fața instanței de judecată.

Astăzi, medicii Florea Borțun și Mircea Achim de la Secția Obstetrică – Ginecologie, medicul Iulian Bura din cadrul secţiei ATI, împreună cu managerul Waldemar Murgu, au vorbit în fața presei despre modul în care au evoluat lucrurile în perioada de internare a tinerei însărcinate și în care aceștia s-au achitat sau nu de sarcinile ce le revin pentru salvarea de vieți omenești:

Managerul Waldemar Murgu a promis că va realiza împreună cu o comisie medicală o anchetă internă în acest caz iar concluziile le va pune la dispoziția Colegiului Medicilor. Murgu spune că l-a contactat și pe vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, căruia i-a expus pe larg situația în acest caz, ca de altfel și medicului Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

20 Comentarii

 1. Ionela

  În primul rand sincere condoleanțe familiei și speram cu toții sa treacă peste aceasta durere.
  Vreau sa remarc niște lucruri cu privire la aceasta situație și în legătură cu domnul doctor Achim:
  Am fost în evidenta domnului doctor cu o sarcina și pot spune ca nu a fost un doctor pt mine ci un prieten și un sprijin necondiționat, a făcut tot ce a ținut de dumnealui și nu cred ca în situația de fata nu a făcut același lucru…. Domnul doctor nu avea de unde sa știe pe timpul sarcinii dacă doamna a avut probleme pulmonare dacă dansa nu a avut dureri și nu a acuzat nici o afecțiune, domnul doctor sunt convinsa a făcut toate analizele și tot ce trb făcut pt a fi doamna bine, cancerul pulmonar nu se prea manifesta decât în faza terminala, în metastaza și știu foarte bine ce vorbesc pt ca am avut în familie un asemenea caz, deci sa nu tragem concluzii pripite în legătură cu acest caz pana nu se fac toate investigațiile necesare, tot ce mai pot spune este ca sunt alături de domnul doctor Achim și sunt convinsa ca a făcut tot ce a putut și ce a ținut de dumnealui

  Raspunde
  1. Victoria

   Referire la acest caz, pacienta prezenta o simptomatologie respiratorie si pulmonara (motiv pentru care a internat-o dr. Achim), ceea ce se impunea o simpla radiografie pulmonara inca de Marti, dar….

 2. Cornel

  Tu vb mai Bortun ****** care faci avorturi la 5 luni si ucizi copii pt euroi , nu ți-e rusine, vina este a sistemului sanitar bolnav din tara asta , tu Bortun cand ai avut raportul de garda nu ai stiut de caz în calitate de sef de sectie? ..retribuit cu 350 de milioane vechi pe luna,
  , . De-abia astepti la cotitura un tanar dr sa-i bagi la fund eminentule .Esti un “comunist” ****** care a distrus o droaie de familii sti tu prea bine Bortun.
  Mai citesc ca managerul va face o ancheta.Te apuca plansul.Ce calitate are acest individ care nu stie cu ce se mananca medicina .Ha ha o sa-l interpelăm si pe domnul “vice comisaru Popovici”ala in calitate de ce? ,,,fost producator in tari straine.Unde este dreptatea.? Luminita fă ordine cat mai ai timp ca te papă astia “mociolchisti”..

  Raspunde
 3. Corina Strut

  Condoleanțe familiei!

  Scriu aici pentru că fiecare om este responsabil de sănătatea lui!!! Asa cu bancherul nu este responsabil de banii mei, preotul nu este responsabil de relația mea cu Dumnezeu, la fel nici medicul nu ar trebui să fie responsabil pentru viața mea, eu ca om am nevoie să am grijă de sănătatea mea, medicul este pentru evaluare.

  Orice om care stă să se agraveze starea de sănătate este responsabil pentru el, nu putem arunca vina în altă parte! Nu iubesc sistemul medical, și nici nu judec ce fac alții.

  Raspunde
 4. Adela

  În calitate de fosta pacienta a domnului Dr. Achim nu pot sa am decât cuvinte de LAUDA.
  Sincere condoleanțe familiei îndurerate.
  Despre domnul Bortun, nici nu vreau sa mai aud vreodată în viața asta. ..de ce?
  Aveam 36 de săptămâni anul trecut prin luna Mai, am mers la urgenta seara la ora 23.00, Domnul Bortun de garda. In momentul in care asistentele il sunau si ai explicau problema mea, pe dansul îl interesa la ce doctor sunt sub supraveghere. Cand a aflat ca sunt la domnul Dr. Achim, a spus ca nu îl interesează, cu toate ca era de garda… Am plecat pe semnătura acasă deoarece acest, nici nu știu cum sa îl numesc, era interesat doar sa i se termine garda, sa treacă timpul și leafa sa curgă. ..
  În prezent, sare la gatul unui tânăr doctor, care, în opinia mea este o mojicie.
  Uita domnul Bortun ca …..Va las pe voi sa citiți
  Medicii reşiţeni, Florea Borţun şi I. B., sunt judecaţi pentru ucidere din culpă
  PUBLICAT DE ADEVARUL PE 18.08.2010

  Raspunde
 5. amalia

  Condoleanțe familiei! În legătură cu “Dr ” Achim , va pot spune din proprie experiență că este un nemernic. În urma unui accident rutier a refuzat să -mi facă o simpla ecografie pt a vedea daca fătul este viu, eu fiind gravidă în 6 luni. Dansul a dorit să mă examineze transvaginal, foarte bine știind că eram in săpt 24 de sarcina. Regret că această femeie a ajuns pe mana unui incompetent și sper nu doar sa nu mai practice medicină ci să facă și pușcărie. Ii doresc acestui ***** sa primească ceea ce merita! Doamnelor, feriti-va de el!

  Raspunde
  1. Gheorghe

   Dumneata de când ești medic???
   Citez din MECANISMUL DE PRODUCERE A TRAUMEI LA GRAVIDE:
   Pentru traumatismele nepenetrante (inchise) produse prin accidente rutiere, agresiune, caderi, EVALUAREA PRIMARA A GRAVIDEI se va focaliza dupa principiile de diagnostic si tratament
   din ATLS….
   Cine va pune sa ponegriti oameni???

 6. amalia

  Doamnelor, voi l-ați auzit cum se exprima? Se pare că nu vă dați seama ce înseamnă să mergi la un medic competent, daca pe acest agramat îl puteți lauda. Cum puteți da vina pe decedată, sau sunteți pe principiul”mortul e de vina”? Acest “tânăr” doctor nu știe nici să vorbească, așa că sa nu mai vorbim de discernământ medical. Cred că și un cimpanzeu ii făcea doamnei cu probleme pulmonare un rx. Dar așa e in tarea asta, toți credem că știm medicină, politica și fizica cuantica… Da sper să facă pușcărie, sper apară o fărâmă de justiție și sper că aceasta tragedie sa nu rămână din “vina pacientei” ci să plătească dl măcelar, pardon, dl doctor “Achim”

  Raspunde
 7. Eli

  Si eu am fost la dr. Achim. E un om extraordinar si un dr.bun. Dar e tanar si inconjurat de oameni care nu isi fac meseria de drag, si asa il vor gasi pe.dr
  Achim vinovat de toate problemele din Sp.Jud. Resita.

  Raspunde
 8. amalia

  Da, s a văzut din 24.03-30.03 cat de ” extraordinar” este. Da îl ponegresc pt că este un incompetent! Repet, l-ați auzit cum se exprima?! Nu știe să vorbească! A , da..24 de săpt nu sunt 6 luni. Da, trebuia să adaug cele două sapt de ovulație, îmi cer scuze, viață copilului meu nu era la fel de valoroasă la 5 luni și 2 săpt in acest caz. Sper că se vede că sunt ironică, având în vedere că mă justific fata de oameni care justifică acest agramat de doctor…dar hey..suntem o tara in care dancila e prim ministru, de ce nu ar fi și Achim doctor, right?! Doamnelor, feriti-va de el! ..a și încă ceva.. toți medicii cu care am vorbit despre “consulatatia” pe care a vrut sa mi -o facă au rămas stupefiati având în vedere în ce condiții am ajuns pe mâna lui. Repet! A refuzat vehement sa verifice dacă fatul este viu!!!!! Dar, cum ziceam, apărati-l in continuare, chiar trimiteti-va soțiile la dânsul că știe să le “rezolve”! Sănătate va doresc!

  Raspunde
  1. Ofelia

   Eu am fost pacientă Dr Achim si chiar nu am nimic de reproșat ci numai laude la adresa lui ….Dar nu putem fi toți de acord si nu cred ca exista un om placut pt toti … Eu chiar il recomand si eu oricum tot la dânsul merg in continuare pt tot ceea ce am nevoie…

 9. zero

  Condoleanţe familiei!
  1.”s-a internat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița … s-a simțit rău, acuzând o răceală severă și ulterior o serie de complicații infecțioase ale aparatului respirator.”
  2.”printr-o operație de cezariană, femeia a reușit să aducă pe lume un copil sănătos”
  3.”la câteva ore de la naștere starea de sănătate a tinerei s-a agravat”
  4.”moartea gravidei a survenit în urma unor complicații infecțioase respiratorii”

  O operaţie de cezariană reuşită (nota 10 / dr.Achim), pe fondul unor complicaţii infecţioase ale aparatului respirator (de resortul unei cu totul alte specializări medicale).
  Farmacie de spital, cefalosporine şi medic pneumolog mai există în S.J.U. sub actualul management de … “redresare financiară” (tăiţei)?

  Raspunde
 10. Maria

  Condoliante familiei. Sunt singura ca Dr doctor Bortun a facut tot posibilul daca nu II bagi bani in buzunur nici nu vine la tine. Mia facut un chiuretaj pe viu cand ma dus in salon am adormit nu a asteptat sa isi faca efectu anestezi!!! Un om foarte vulgar in fata camerelor se balbaie nenorocitu ma tinut 8 zile in spital dupa care am plecat pe propria raspundere

  Raspunde
 11. Miki

  Condoleante familiei! Ca de obicei aceeasi meteahna, mortul e vinovat. Ce sa spunem ca, Bortun in calitate de sef al unei sectii, are si cabinet privat! E combatibila functia sau spitatalele sunt create pt ca acesti incompetenti sa aibe de unde racola clienti pt cabinetele lor private? Nu inteleg implicarea lui Popovici in aceasta ecuatie? Poate intre timp, acest Popovici a terminat si facultatea de medicina asa cum a terminat si o ,,facultatr”. Oameni buni,ma minunez de cei care conduc acest judet! Auzi tu, cine face dreptate, un fost ,,ciorditor” din Germania! Oare dl. Basescu stie de CV-ul membrilor sai? Sunt curios ? Oricum, pun ramasag ca nu se va rezolva nimic. Drum lin spre cer,draga tanara, mamica!

  Raspunde
 12. sorin

  Condoleante familiei!
  oameni buni in acest spital nu exista interes pentru pacient deloc
  totul se face mecanic si pentru bani
  anul trecut pe vremea asta eu mi-am pierdut mama in acest spital infect si mizer datorita unor doctori incompetenti incapabili
  dupa 3 operatii de litiaza biliara pe canalul coledoc fara obstructie in decurs de aproape de 20 de zile cu dureri ingrozitoare dupa a patra operatie realizata mult prea tarziu sa stins in timisoara binenteles dupa ce mi-a fost respins transferul inca dupa a doua operatie deoarece nu era necesar afirma medicul
  La internare Mama mergand pe picioare in spital
  hemoragii interne peste hemoragii neobservate la CT bacterii contactate in spital rezistente la medicatie
  am cerut de nenumarate ori intalnirea medicului cu noi familia pentru a fi tinuti in permanenta la curent cu situatia ei si transferul la timisoara iar atunci cand am intrebat medicul la ce anume sa ne asteptam deoarece nu exista deloc un progres pozitiv ni sa spus citez cel mai spectaculos lucru ar fi sa moara”
  spuneti voi!!! Se pot numi medici astfel de oameni?
  RUSINE

  Raspunde
 13. sorin

  dezvoltase fistule care nu se mai inchideau datorita infectiei iar la intrearea medicului de garda acesta mi-a spus clar: citez” pacienta are un tesut ciudat “

  Raspunde
 14. Cynthia

  Condoleanţe familiei! Nu e nimeni vinovat dar femeia aia a murit! Ştiți doar să vă scuzați si să aruncați vina de la unul la altul sau chiar pe soartă! Dezinteres total! Dacă doamna ar fi fost in evidenţă la un medic în alt oraş sau la un spital privat unde medicii isi dau puţin interesul şi unde sunt condiţii de igienă in primul rând sunt convinsă că ar fi avut o şansă! La spitalul ăsta infect intri pe picioarele tale şi ieşi pe targă! Nu e vina medicilor niciodată …dacă se poate să se dea vina si pe mort..Nu vă e frică de Dumnezeu ? Stimați doctori….

  Raspunde
 15. Gheorghe

  Amalia spune te rog cu cât te plătește Mister Bortun? …. si te rog frumos sa citești declarația soțului femeii decedate.
  Spune clar ca avea un plămân varză. …Ai impresia ca acel plămân a fost distrus în alea 5 zile? Sau în 37 sapt de sarcina?
  Sa fim serioși…..Noi nu apărăm pe nimeni…pur și simplu vorbim din experiențele trăite cu dr. Achim, la fel cum ai vorbit și dumneata.
  Divergențele acestea ar fi bine sa fie constructive pentru nația noastră.

  Raspunde
 16. Madalina

  Buna ziua . Tin sa transmit sincere condoleante familiei indurerate si multa putere . As dorii sa va intreb pe voi astia care-i acuzati pe doctori ca face avorturi la 5 luni de ce merge-ti la ei ? Va obliga cineva sa merge-ti sa face-ti avort daca nu vreti ?? Nu cred . Hai sa fim oameni pana la urma nu te obliga nimeni la nimic esti singurul care poti sa iei decizii pentru tine asa ca nu mai aruncati cu noroi in nimeni . Cat despre DR .Achim este un doctor bun la fel ca si DR.Bortun .este doar parerea mea .

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei