Medicul Singh Bhupinder nu doar încearcă, ci reușește adevărate minuni la Spitalul din Caransebeș!

Singh Bhupinder

Medicul specialist în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, dr. Singh Bhupinder profesează la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș din 2014 și locuiește în orașul de pe Timiș și Sebeș. Medicul de origine indiană s-a remarcat prin numeroasele premiere medicale în chirurgia plastică, la Spitalul din Caransebeș şi chiar în județul nostru.

Recent, dr. Singh a realizat o nouă premieră medicală, motiv pentru care domnul doctor a avut amabilitatea să răspundă întrebărilor adresate de Reper 24, demonstrând că este un om modest și deschis comunicării.

R24: Se ştie despre d-voastră că nu sunteți la prima premieră medicală, pentru Spitalul caransebeşean. Ce cazuri tratați? ”

Dr. Singh Bhupinder: Am susținut numeroase operații chirurgicale, cu grad avansat de complexitate în chirurgia plastică-reparatorie ce au contribuit la tratarea multor cazuri ce nu aveau rată de succes sub altă modalitate. Şi aici vorbesc despre plăgi post operatorii, plăgi traumatice pre şi post transplant de piele, despre terapia prin presiune negativă destinată tratamentului unor plăgi care stagnează în vindecare, în special pentru ulcere de decubit sau escare (cum le mai cunoaștem), ulcere diabetice şi varicoase şi multe alte cazuri.

R24: Vorbiți-ne despre succesul ultimei operații, o altă premieră, despre care se ştie că nu mulți medici plasticieni o realizează? ”

Dr. Singh: Este vorba despre un pacient diagnosticat cu o boală foarte rară- blefarospasm. Acestă afecțiune este descrisă uneori prin „zbaterea ochiului“, mai exact este o contracție, o crampă anormală, necontrolată a pleoapelor uni sau bilateral. Caracterizată prin spasme repetate ale pleoapelor pe baza contracțiilor muşchiului orbicular.

R24: Care este principala cauză a producerii acestei boli?

Dr. Singh: Cauza exactă a blefarospasmului nu este cunoscută sau putem presupune o malfuncție a ganglionilor bazali ai creierului în urma unui dezechilibru al neurotransmițătorului dopamină. Putem spune că apare frecvent în urma: oboselii, stresului, anxietății în cadrul distoniilor focale. Peste 65% din pacienți se regăsesc la adulții cu vârstă peste 60 de ani. Pentru stabilirea diagnosticului nu există neapărat teste ce pot confirma această boală, însă ne bazăm pe informațiile furnizate de pacient despre starea sa şi evident pe examinarea fizică şi neurologică. Blefarospasmul poate fi tratat medicamentos (injecții locale cu toxină botulinică sau alte medicamente) sau chirurgical (când pacientul nu răspunde la tratamentul medicamentos), tratamentul chirurgical fiind numit: miectomia muşchilor protractori.

R24: Ce presusupune o intervenție chirurgicală la un pacient diagnosticat cu această boală?

Dr. Singh: Intervenția presupune îndepărtarea parțială a muşchilor responsabili de închiderea pleoapelor. Această afecțiune netratată poate determina grave probleme funcționale vederii, pacientului. Mă bucur că starea pacientului meu este bună urmând recuperarea.

R24: Vă mulțumim pentru amabilitate și vă urăm mult succes în activitatea medicală la dumneavoastră „acasă“ la Caransebeș!

Dr. Singh: Întotdeauna cu plăcere!

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Octavian

    Un medic extraordinar. Ne bucurăm că la Caransebeș profesează d-nul doctor şi că la orice oră ajută pe toată lumea! Succes în activitate şi sperăm ca spitalul măcar prin astfel de oameni să existe.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei