Medicul Singh Bhupinder realizează o nouă premieră chirurgicală la Spitalul de Urgență din Caransebeș!

modelmic

Renumitul chirurg plastician, de origine indiană, dr. Singh Bhupinder- directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a mai realizat o premieră medicală în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Despre cea mai recentă operație chirurgicală pe care și-a pus amprenta medicul Bhupinder, a cesta a declarat: „Zilele trecute am operat un pacient tânăr, cu vârsta de 9 ani, din Caransebeș, cu un diagnostic de sindactilie la membrul inferior stâng, degetele 4 și 5.

Este o premieră medicală la Caransebeș, dar și în Caraș-Severin, iar acest lucru s-a petrecut la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Sunt mândru și mulțumit, că operația a fost un succes. Starea pacientului fiind una bună, se simte bine, el trecând acum printr-o fază de recuperare.

O să vă spun câteva cuvinte despre sindactilie, care este o anomalie congenitală în care două sau mai multe degete ale mâinii sau picioarelor sunt fuzionate.

Sindactilia poate fi tratată chirurgical, prin separarea degetelor unite. În general pielea este despicată egal între cele două degete, prin incizii în zig-zag, iar grefele de piele vor fi folosite pentru a acoperi lipsa de tegument.

Se separă doar o margine a degetului pentru a nu determina complicații ischemice.

Fenomenul apare în diferite grade de severitate care pot include: sindactilia incompletă, completă și complexă. La unele cazuri procesul patologic cuprinde oasele și unghiile. Eliberarea sindactiliei este o operație complexă, care necesită abilități tehnice și cunoștințe temeinice. Părinții trebuie avertizați asupra complexității intervenției chirurgicale. Frecvent sunt necesare grefe de piele pentru acoperirea defectului tegumentar și uneori sunt necesare intervenții seriate.“

Iată un exemplu de medic cu spirit inovator care-și dedică timpul activității medicale, dar și administrației Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Un spital cu multe probleme, dar unde echipa de conducere își dă silința pentru a încerca să le găsească o rezolvare iar medicii fac front comun și se alătură lor în fiecare problemă, astfel reușind să ofere o „gură de oxigen“ acestui spital cu o importanță majoră pentru locuitorii din Caransebeș și din zonele învecinate.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Valeriu Dragan

  Am fost pacientul domnului doctor si este un om de valoare si un profesionist. Ii multumesc pentru grija pe care a avut o pentru mine si ii doresc succes in activitate. Am auzit ca a salvat multe vieti.

  Raspunde
 2. sona singh

  Doctor Singh we are really happy and feeling great to see the work you do.keep doing the good work and make our country feel proud to have a doctor like you who can make impossible things possible.

  God bless you!!!!!Stay blessed
  With lots of Love,
  (Sonu,Jeet,chirag,sahil & Omi)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei