Medicul veterinar Pavel Borchescu, noul director al DSVSA Caraș-Severin

dsvsa

Medicul veterinar Pavel Borchescu a preluat funcţia de director executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin şi va asigura interimatul până la ocuparea prin concurs a postului.

Noul șef al DSVSA a precizat pentru Reper24 că își propune ca pe timpul mandatului său instituția să fie deschisă și apropiată de cetățeni, printr-o mai bună comunicare cu oamenii reușindu-se atingerea obiectivului principal al direcției sanitar-veterinară: prevenirera îmbolnăvirii animalelor și siguranța alimentelor pentru populație.

Medicul Pavel Borchescu are ca obiective pentru viitorul apropiat: o armonizare a legislației privind modificările de regulamente care intră în vigoare începând din acest an, dar și o strategie privind pesta porcină africană, precum și desfășurarea activităților privind prevenirea și combaterea pestei porcine africane.

Continuăm cu programele naționale de supraveghere atât pe parte de sănătate animală, cât și pe parte de siguranță a alimentelor, cu recoltări de probe, cu controale în toate unitățile începând de la producție, procesare, abatorizare, comercializare, transport”, a precizat directorul DSVSA.

Pentru că una din principalele preocupări ale instituției pe care o conduce este în acest moment prevenirea pestei porcine, Borchescu atenționează populația să fie foarte precaută în privința achiziționării animalelor și să ceară sfatul specialiștilor în acest sens.

Se pot achiziționa din zone unde nu există boala, unde nu sunt restricții, achiziția de animale să se facă cu documente de mișcare, animalele să fie identificate și să fie respectată inclusiv circulația produselor”, a mai declarat Pavel Borchescu.

Medicul veterinar Dorin Imbrea, cel care a asigurat până acum interimatul, ocupă în acest moment funcția de director adjunct al DSVSA Caraș-Severin.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei