Membru marcant al PSD Caraș-Severin spune pas congresului social-democrat de mâine! Vezi ce îl nemulțumește pe Luca Mălăiescu!

modelmic

Vicepreședintele Partidului Social Democrat Caraș-Severin și în același timp președintele Organizației Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, a decis să nu participe la congresul extraordinar al partidului ce se desfășura mâine la București, ocazie cu care social-democrații își vor alege noua conducere, adică președintele executiv, secretarul general și cei 16 vicepreședinți.

Edilul, membru al PSD de 18 ani, a refuzat să participe la marele eveniment social-democrat în ultima  ședință de comitet executiv de la Reșița, fiind total nemulțumit de numărul de locuri care i-au fost repartizate Organizației Oțelu Roșu pentru congresul de sâmbătă. De altfel, Organizația Oțelu Roșu nu va avea nici un reprezentant la întâlnirea de mâine.

„Am primit doar două locuri. Am fost total nemulțumit și am refuzat să merg, renunțând astfel la cele două locuri. Nu mi s-a părut normal ca orașele care au primari PSD, adică Oțelu Roșu și Oravița, sa avem repartizate doar două locuri la acest congres, mai ales că și multe comune au primit tot atâtea locuri, în timp ce Organizația Reșița a primit 24 de locuri. Pe acest motiv am refuzat să mai merg și voi rămâne acasă. Nu merge nimeni de la Oțelu.

Nu mă puteam prezenta în fața Organizației și să spun că mergem la congres eu cu soția mea. Soția, fiind președinta Organizației de Femei din oraș, normal că a fost repartizată de la Organizația de femei, iar eu fiind primarul orașului și președintele Organizației pe Oțelu Roșu am fost la rândul meu repartizat. Nu puteam să vin la Oțelu Roșu să spun că mergem la București doar noi doi. Atunci am renunțat și au rămas locurile în altă parte”, a explicat pentru Reper 24, Luca Mălăiescu.

Social-democrații își vor alege mâine preşedintele executiv, funcție pentru care și-au depus candidatura Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu şi Viorica Dăncilă, în timp ce pentru funcţia de secretar general al partidului vor concura Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

Pentru posturile de vicepreşedinţi lupta va fi între: Gabriela Firea, Robert Negoiţă şi Daniel Florea (regiunea Bucureşti-Ilfov), Şerban Valeca, Adrian Ţuţuianu, Cătălin Rădulescu şi Carmen Dan (regiunea Muntenia), Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est), Gabriel Zetea şi Doina Pană (regiunea Nord-Vest), Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru), Marian Oprişan şi Mirela Furtună (regiunea Sud-Est), Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu (regiunea Oltenia), Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei