Mesajul lui Popa adresat cârcotașilor lui Dunca din CJ: „Să termine cu măgăriile și să se ocupe de treabă, dacă nu, să se dea la o parte că venim noi!”

popa

După criticile usturătoare apărute în mediul online la adresa susținerii candidatului propus de PNL pentru președinția CJ, Romeo Dunca, de către Ioan Popa, edilul municipiului și președintele PNL Reșița a ieșit în fața presei, în cadrul unei conferințe și după ce a afirmat apăsat că va merge până la capăt în lupta electorală alături de prietenul și colegul de partid, afaceristul timișorean Romeo Dunca, Popa a început să verbalizeze dur la adresa administrației județene și să le adreseze directorilor din cadrul CJ întrebări legate de activitatea lor din ultimii 4 ani. O parte din ele le vom face publice în articolele viitoare.

Unul din aspectele pe care și-a dorit să le evidențieze trăgându-i de mânecă prin intermediul presei pe cei din Consiliu Județean este legat de proiectele lăsate în aer, de la spitalul județean din Reșița.

S-au scris proiecte de finanțare pentru modernizarea staționarelor I, II și III de la Spitalul Județean, s-au scris, puteți să vă interesați, la insistențele mele, eu am insistat să se scrie proiecte pentru Spitalul Județean și m-am oferit cu echipa mea de la proiecte europene să sprijin. Nu s-a dorit asta! Le-au făcut dânșii, foarte bine că le-au făcut!  S-a licitat proiectarea de 3 ori, nu a venit nimeni la licitație. A treia oară, o firmă din Reșița a venit la licitație și și-a asumat să facă un lucru pentru oraș, deși sumele erau sub un nivel normal de realizare a unei proiectări.

De luni de zile, firma care face proiectarea nu are un partener de discuții! Spitalul Județean are peste 1.200 de angajați, este în subordinea CJ, întreb: care este echipa care trebuie să stea la masă față în față cu proiectantul și să îi facă solicitările de necesități pentru cele trei staționare și pentru UPU, care se modernizează? Spun asta în contextul în care este o solicitare masivă pentru cabinet stomatologic de urgență, nu există în oraș și UPU are spațiu extraordinar de mare, dar nimeni nu îi spune proiectantului: pune, domnule, un cabinet de urgență ca să poată veni un om care are probleme grave cu dantura, să poată veni la urgențe noaptea, ziua, oricând și să-și rezolve problema, sâmbăta, duminica, când stomatologii din privat nu lucrează!”, a spus edilul.

Primarul Popa sfătuiește ca în locul preocupărilor pentru „masca lui Dunca” (din videoclipul devenit viral pe rețelele de socializare) sau cele prin care este acuzat că „umblă de mână cu Nelu Tăițelu” prin județ, observații apărute în mediul online, ar fi mai bine să se concentreze, printre altele, pe proiectele de modernizare de la cele trei staționare ale spitalului reșițean, de care nu se prea interesează nimeni.

Nimeni nu comunică cu acest proiectant. Întrebarea mea este cine de la CJ are în subordine Spitalul Județean, cine a făcut echipele de lucru? Și le mai zic colegilor de la CJ: și dacă vrei să-ți faci o casă trebuie să stai de vorbă cu proiectantul, pentru că dacă vrei să faci o casă nu este suficient să spui: domnule, fă-mi o casă, trebuie să îi spui câți copii ai, dacă dormi singur în cameră sau nu, dacă ai nevoie de un vestiar, dacă ai nevoie de o bibliotecă, pentru că ai foarte multe cărți, să știe unde să îți amplaseze biblioteca, dacă ești vreun mare cititor, darămite un spital, nimeni nu vorbește cu acești proiectanți și proiectele intră în criză de timp”, acuză primarul.

Popa îi sfătuiește pe cei din CJ să fie mai atenți la aceste aspecte în cadrul întâlnirilor pe care le au la Poiana Mărului „în cabana lui Știca” (directorul de la drumuri județene), cu diverși „strategi care să gândească planuri de cum să creem subiecte și să-l distrugem pe Dunca!”, a continuat tăios, Popa.

Atunci când se întâlnesc la cabanele alea într-un mediu puternic ozonizat, la Poiana Mărului, ar fi bine să gândească pentru județul Caraș-Severin. Știu că sunt parlamentari în județul Caraș-Severin care au avut 5 mandate, 20 de ani, și nu pot să vină să spună un proiect, unul singur în 20 de ani. Să termine cu șușotelile astea și cu măgăriile astea ale lor și să se ocupe de treabă, dacă pot, dacă nu, să se dea la o parte că venim și facem noi treabă, nu-i nicio problemă”,  a spus în încheierea discursului său, primarul Ioan Popa.

Într-un articol viitor vom relata și alte aspecte care vizează acțiuni ale responsabililor din Consiliu Județean și pe care edilul a vrut să le facă publice.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. imoGen

  S-a trezit să vorbească unul care tratează Reșița precum propria moșie, fără să țină cont de doleanțele cetățenilor.
  Asta se întâmplă când treci de la privat la stat, confunzi orașul și primăria cu propria firmă.

  Raspunde
 2. tempor1k

  E mai rau decat crezi imoGen, acest primar se crede un mare moșier care impreuna cu Dunca vor sa pună mana pe Muntele Semenic si pe Muntele Mic. Interesanta schimbarea recenta de la Garda de Mediu!.
  Partiile de schi pe care si le doresc cei doi moșieri pe Muntele Semenic s-ar izbi de problemele de mediu plus că inca mai exista Parcul National Semenic Cheile Carasului.
  Să vedem dacă vor obtine acordurile de mediu cu noul sef de la Garda.

  Raspunde
 3. Ionescu

  Bisnitarul este complet nebun. Pai mai multe droguri ca la Casa Baraj nu se consuma in tot Banatul… Auzi “cabanele alea într-un mediu puternic ozonizat”…

  Raspunde
 4. Mihaela

  Ete vorbesc PSD iști și țărăniștii ! Las ‘ că ați făcut voi ceva pentru acest oraș ! Foarte bine las să simtă că este moșia lui și să facă treabă ! Nimeni nu ne ia orașul . A pus mana pe jumătate din clădirile și terenurile Resitei in alt domn afacerist al orașului nici măcar politician despre el nu are nimeni nimic de zis cum și la ce preț cumpărat inclusiv monumente istorice …Eeee de carcoteala sunteți No 1. Se consuma droguri la Casa Baraj ? Nu știu nu am fost , dvs domnule comentator ați fost de știți ? Ați consumat ? Din moment ce afirmați probabil că da . Stima Primarului eu vad ceva in urma lui .

  Raspunde
  1. imoGen

   Când nu sunt argumente ca să susțină ideile, băgăm placa cu PSD, cu “ceilalați nu au făcut nimic” și altele.
   Când se vor umple cartierele Reșiței cu țigani din Mociur, că vrea moșieru să-i “integreze în societate”, veți vedea că “a făcut treabă”.
   Iar cu Casa Baraj știe toată lumea care trece pe acolo ce se întâmplă, chiar dacă nu consuma.

 5. zero

  “să se dea la o parte că venim și facem noi treabă, nu-i nicio problemă”, a spus în încheierea discursului său, primarul Ioan Popa.”

  Adică acelaşi concept “Biciul pe ei!” (citat autentic în … d’ale popii).
  Iar duhneşte a alcool la “locul de muncă”?
  La asta merge şi câta “joint”, inclusiv la primărie.
  Cine se aseamnă … se dă pe dungă.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei