Metoda „Accidentul” continuă să facă victime în Caraș-Severin! O femeie din Oravița a rămas fără 6.700 de lei

modelmic

Metoda „Accidentul” continuă să facă victime în Caraș-Severin, deși astfel de cazuri au fost intens mediatizate în trecut. Cea mai nouă victimă este o femeie de 69 de ani din Oravița, care a fost înșelată de un bărbat necunoscut, cu suma de 6.700 de lei. Femeia a fost abordată telefonic de către bărbat, care s-a recomandat a fi medic și care sub pretextul unei presupuse intervenții chirurgicale asupra unui membru de familie al victimei, i-a solicitat acesteia să-i achite suma de 12.000 de euro.

Pentru ca povestea să fie și mai credibilă, suspectul i-a cerut victimei să întocmească o declarație olograf, în care să-și declare datele de stare civilă și i-a prezentat posibilitatea de a achita o primă tranșă din suma presupusei intervenții medicale, respectiv suma de 6.000 de lei.

La scurt timp, la domiciliul victimei s-a prezentat un bărbat necunoscut, căruia aceasta i-a remis suma de 6.700 de lei împreună cu declarația solicitată, după care acesta a plecat într-o direcție necunoscută”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Din verificările efectuate, poliștii au stabilit că în cursul aceleiași zile, alte două persoane din Oravița au fost apelate pe telefoanele personale și prin același mod de operare, s-a încercat obținerea de la acestea a unor sume de bani, însă persoanele vătămate în vârstă de 83, respectiv 65 de ani, nu au dat curs solicitărilor telefonice.

Polițiștii au demarat cercetări în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii concursului de infracțiuni de înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, recomandă cetățenilor să țină cont de câteva sfaturi:

  • manifestaţi prudenţă şi deveniţi suspicioşi atunci când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute care invocă diverse pretexte pentru a vă determina să le înmânaţi diverse sume de bani;
  • nu daţi dovadă de credulitate atunci când persoane necunoscute vă solicită sume de bani, în numele unui membru al familiei (soţ, fiu, fiică etc.) pentru rezolvarea unei probleme grave ce nu suportă amânare;
  • fiţi suspicioşi atunci când vă sunt prezentate scenarii fictive însă aparent, dramatice şi nu cedaţi argumentelor afective folosite de escroci;
  • evitaţi să luaţi decizii în stări emoţionale particulare sau foarte puternice: veţi greşi…negreşit!

Ideal ar fi să nu aveţi nici un fel de comunicare cu escrocii: cu cât staţi mai mult de vorbă cu ei, cu atât creşte riscul de a fi înşelaţi!

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei