Microbuzele școlare din Caraș-Severin, la control! Funcționale, din punct de vedere tehnic, dar insuficiente ca număr!

modelmic

Transportul elevilor din județul Caraș-Severin se realizează la ora actuală cu aproximativ 100 de microbuze, număr insuficient însă, conform declarațiilor reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean. În ciuda acestui aspect, s-au făcut eforturi pentru ca anul școlar 2019-2020 să înceapă în condiții cât mai bune în ceea ce privește asigurarea transportului școlar, astăzi având loc și o întâlnire între reprezentanții ISJ, cei ai Poliției, coordonatorii de transport școlar și șoferii de pe microbuzele școlare din județ.

Având în vedere că ne apropiem de începutul anului școlar, sigur că una dintre prioritățile Inspectoratului Școlar este siguranța, atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice și a toți partenerilor noștri în procesul instructiv-educativ. Atât noi cât și Poliția am monitorizat starea microbuzelor până în acest moment și am considerat ca fiind necesară și instruirea șoferilor fiind vorba de transportul copiilor noștri și siguranța lor. Din punct de vedere tehnic toate microbuzele sunt în stare de funcționare. Avem unități de învățământ unde avem două microbuze sau altele unde sunt trei, dar mai avem nevoie de microbuze. Încercăm să soluționăm lucrurile de așa măsură încât să servim întreaga rețea școlară”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Moatăr.

Conform lui Sorin Savu, consilier ISJ Caraș-Severin pe probleme de transport, în Caraș-Severin ar mai fi nevoie de aproximativ 10 microbuze de 16+1 locuri și de alte puțin 10 microbuze de 28+2 locuri, în prezent existând cazuri în care microbuzele școlare trebuie să facă două sau trei ture, lucru care decalează orarul copiilor. Sorin Savu a precizat că au existat probleme și cu unele microbuze mai vechi, care au trebuit scoase din uz, deoarece nu au mai primit autorizație, fie din cauza vechimii, fie deoarece au avut de suferit din cauza infrastructurii rutiere.

Au fost transferate microbuze de la alte unități care aveau în excedent, deci copii vor merge în siguranță la școală”, a concluzionat Savu.

În cadrul întâlnirii de astăzi, polițiștii Serviciului Rutier și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție au desfășurat o activitate de instruire, prevenire și verificare a șoferilor de microbuze școlare și a coordonatorilor de transport școlar.

Întâlnirea a avut în vedere verificarea legalității transportului elevilor, verificarea documentelor legale și a stării tehnice a autovehiculelor, colegii mei începând de săptămâna viitoare vor efectua activități de control în teren, pentru verificare respectării normelor legale în cadrul cărora se vor aplica sancțiuni în funcție de neregulile constatate”, a precizat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

8f13a916-b173-40f7-9bb5-8b804baa6b9e ec0955ca-4637-44ae-8725-6162f9a54bc2

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Anonim

    La Forotic un control ar trebui de un an de zile nu au cordonator de transport persoane ,plus multe nereguli , directoare in loc să facă reparați la microbuz a făcut la mașina personală pe factura microbuzului

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei