Migranți din Iran și Irak, descoperiți în două mașini oprite la control pe DN 57, în Caraș-Severin!

 

modelmic

Nouă cetățeni străini care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei au fost descoperiți în două mașini oprite la control pe raza localității Comorâște din Caraș-Severin de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița. Cei nouă străini, dintre care doi minori, sunt originari din Iran și Irak.

În data de 12.03.2019, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oravița – judeţul Caraş-Severin au oprit pe comunicația DN 57, în localitatea de frontieră Comorâște, două autoturisme, înmatriculate în România, conduse de doi cetățeni români.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat în interiorul celor două autoturisme nouă persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Iran și Irak, șapte adulți și doi minori, cu vârste cuprinse între 6 și 37 de ani, care au trecut frontiera din Serbia”, explică agent șef de poliție Mihaela Les, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Conform acesteia, șoferii mijloacelor de transport au declarat că au preluat cetăţenii străini din zona de frontieră şi urmau să îi transporte până în Timișoara.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

foto: politiadefrontiera.ro

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei