Migranți, opriți cu focuri de armă la frontiera cu Serbia! Două persoane au fost rănite!

 modelmic migranti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au utilizat armamentul din dotare pentru a opri mai mulți imigranți călăuziți de un cetățean sârb care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, două persoane fiind rănite. Totul s-a întâmplat noaptea trecută, la ieșirea din localitatea Denta, unde polițiștii au organizat un filtru în cadrul unei acțiuni de combaterea traficului de migranți în zona de frontieră Moravița-Denta.

Polițiștii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către municipiul Timișoara. Șoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele polițiștilor și au trecut în viteză prin baraj, rănind ușor un polițist și avariind mai multe autoturisme ale instituției.

Pentru a reuși imobilizarea autoturismelor și a șoferilor acestora, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, inițial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au țintit pneurile autoturismelor în cauză, reușind să oprească una din maşini.

În același timp, prin ricoșeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror șoferi nu au oprit la control. Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgență la spital, pentru a li se oferi îngrijiri medicale”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Roxana Costache.

În urma acțiunii polițiștilor de frontieră au fost reținuți 12 cetățeni afroasiatici și un cetățean sârb, șoferul uneia dintre mașini.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările și întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările față de cetățeanul sârb, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar față de cetățenii afroasiatici sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “inițial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au țintit pneurile autoturismelor în cauză”
  “În același timp, prin ricoșeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor”
  Adica un ricoseu din plan vertical si din tintirea in pneuri a ranit doua persoane, pasageri.
  Cine ar trebui sa creada asta?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei