Migranții dau de furcă polițiștilor de frontieră din Timișoara

a

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiș și lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil  Timișoara, au depistat, în cadrul unei acțiuni, 55 de cetățeni afro-asiatici, solicitanți de azil în țara noastră sau cu permise de muncă, care nu își justificau prezența în zonă.

Aceștia au identificat, cazați la mai multe pensiuni de pe raza localității Timișoara, 55 de cetățeni străini.  În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetățenii străini sunt cincizeci și trei de bărbați, o femeie și un minor. Aceștia sunt cetățeni din Bangladesh, Siria, Iran și Irak, care au permise de muncă și documente temporare de identitate pentru solicitanții de azil, dar care nu își justificau prezența pe raza municipiului Timișoara.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că cetățenii străini aveau în intenție să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, polițiștii de frontieră urmează să îi îndrume pe solicitanții de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistrați, iar cei cu permise de muncă sunt consiliați de către lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări să respecte scopul și dreptul de ședere pe teritoriul României.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei