Migrația ilegală, în scădere la granițele din vestul țării! 40 de traficanți de migranți, opriți de oamenii legii!

modelmic

Numărul migranților ilegali care încearcă să treacă fraudulos frontierele României este în scădere la granițele din vestul țării. Doar 254 de migranți ilegali au fost prinși de polițiștii de frontieră în primul semestru al acestui an, cifră cu mult în scădere față de anul trecut, când au fost depistați peste 1.100 de migranți. Trendul descrescător este valabil, de altfel, la nivelul întregii Uniuni Europene, unde, conform cifrelor oficiale, numărul trecerilor ilegale ale frontierei pe cele patru rute de acces în Uniunea Europeană a scăzut cu 43% în primele şapte luni ale anului 2018.

Analizând fenomenul migraționist în funcție de locul săvârșirii faptei, constatăm că ponderea cea mai mare a infracțiunilor de treceri frauduloase au fost săvârșite de migranți ilegali la frontiera cu Republica Serbia. Au fost constatate 47 de cazuri cu 254 de migranți ilegali . Comparativ cu primul semestru din anul 2017, se observă materializarea măsurilor adoptate de instituţia noastră în diminuarea fenomenului migraționist”, explică Nicola Petre-Ionuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Conform acestuia, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la sectoarele poliţiei de frontieră Oravița, Moravița și Cruceni. În ceea ce privește țările de origine ale migranților, cei mai mulți au venit din: Irak, Iran, Siria, Afganistan și Kosovo.

Tot în primul semestru al anului 2018, au fost instrumentate  12 cazuri de migratie ilegală în care a fost probată activitatea infracțională a 40 de traficanti de migranţi.

Documentarea activităţii infracţionale a celor 40 de călăuze/facilitatori a contribuit la descurajarea fenomenului migraţionist, aspect reliefat de trendul descrescător înregistrat în perioada analizată din anul 2018”, adaugă Nicola.

Din cele 40 de persoane acuzate de comiterea infracțiunii de trafic de migranți, 21 se află în prezent în arest preventiv, alte 6 se află sub control judiciar, iar 13 traficanți/facilitatori sunt cercetați în stare de libertate.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei