Mihaela și Felix, din nou împreună! Reuniți, de această dată, de spiritul rotaryan! Ce poate fi mai frumos…

mihaela si Felix

Dorința de a face din Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș o unitate medicală „la standarde acceptabile” i-a reunit din nou pe directorul spitalului, Mihaela Popovici și pe conducătorul municipalității caransebeșene, Felix Borcean. Desigur, dorințele ar fi putut rămâne la stadiul de vise deșarte, dacă în povestea Spitalului Municipal nu ar interveni o mână de ajutor întinsă, așa cum este în situația de la Caransebeș, sprijinul unor cluburi Rotary din Europa, acești samariteni, care prin spiritul lor voluntar și adeseori din fonduri proprii, reușesc să se aplece asupra problemelor comunităților nevoiașe.

În acest sens, vineri, 5 octombrie, o delegație a Rotary Club Meerbusch-Büderich (Germania), condusă de Werner Schumacher, a fost primită de conducerea SMU Caransebeș, clubul rotaryan urmând să deruleze, alături de Rotary Club Caransebeș, un proiect Global Grant de dotare a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

„Pentru spital va veni un bronhoscop nou Storz, două monitoare funcții vitale pentru secţia de Pediatrie, minim două defibrilatoare cu meniu în limba română, 15 computere complete, dar și mobilier și aparatură de la un spital din Mechelen (Belgia), care va fi renovat în perioada următoare”, a spus Werner Schumacher, de la Rotary Club Meerbusch-Büderich. Țin să mulțumesc pentru această lăudabilă acțiune Clubului Rotary și celor care contribuie la desfășurarea unui act medical de calitate, la Spitalul din Caransebeș”, a declarat (liberala?) Mihaela Popovici, plină de entuziasm pe pagina personală de Facebook. Sincer, nu am înțeles cui revin mulțumirile? Clubului Rotary din Caransebeș sau celor ce realizează donația, anume cluburilor rotaryene de peste hotare?

La proiect mai participă, alături de Rotary Club Meerbusch-Büderich din Germania, și Rotary Club Houhalen (Belgia), Rotary Club Linz (Austria), Rotary Club Pancevo (Serbia) şi Rotary Club Uffenheim (Germania).

Apropo, Mihaela scumpă, ai reușit să rezolvi problema dezastruoasă a subsolului de la spitalul pe care îl conduci de ceva vreme sau ai rămas susținătoarea conceptului împământenit la acest spital, în față cu vopsitul de gard și ici, colo, ascuns, câte-un leopard?

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei