Miile de turiști ajunși ieri, la Cascada Bigăr, găsesc din nou autoritățile nepregătite!

cascada Bigăr

Cascada Bigăr a devenit, în ultima perioadă, o locație demnă de vizitat pentru pachetele turistice oferite de agențiile de turism. Promovarea, chiar și excesivă, uneori, în mediul online, a făcut ca, mai ales în perioada minivacanțelor, zona să fie împânzită de turiști.

Dacă în urmă cu ceva timp, la Cascada Bigăr, nu aveai de unde să îți cumperi o apă plată, acum găsești chiar și suveniruri. Micii antreprenori au înțeles repede faptul că locația este una ce va fi vizitată, pe viitor, de tot mai mulți turiști. Chiar și compania Coca Cola și-a lăsat amprenta pe deja celebra Cascadă Bigăr, amenajând câteva pasarele și căi de acces în interiorul rezervației naturale. Numai că, cu toate acestea, lucrurile nu par a fi înțelese și de către autorități. Nu am să despic firul în patru și să caut cine se ocupă de circulația pe drumurile naționale însă, în ultima perioadă, traficul rutier din zona Bigăr a devenit o problemă. Ieri, în cursul dimineții, profitând, cel mai probabil, de minivacanța de Sfânta Maria, locația din proximitatea cascadei era arhiplină. Mașinile erau parcate paralel cu parcarea plină, pe drumul național, iar coada se întindea până la prima curbă de după cascadă. Traficul se desfășura greoi și participanții dădeau dovadă de o conduită rutieră lipsită de orice reproș.

După-amiază însă afluența de turiști a depășit orice așteptare și timpii de așteptare pentru a tranzita zona au devenit insuportabili. Asta, pe deoparte din cauza afluenței extrem de mare de turiști, pe de altă parte de lipsa unui echipaj de poliție care să dirijeze circulația în astfel de momente. Fiecare s-a comportat cum a dorit, iar când în trafic intră un bizon ce și-a făcut stagiul de, cel mai probabil, spălător de vase prin UK, lucrurile încep să devină inimaginabile. Și, din nefericire, acest moment s-a întâmplat. Domnul cu pricina (main foto) a uitat probabil că în România volanul e pe stânga și noi circulăm pe dreapta, de regulă. Lăsând la o parte faptul că aproape uitase limba română, posesorul mașinii cu volan pe dreapta nu a dorit să dea câțiva zeci de metri în marșarier, pentru că el intrase pe partea celor blocați de mers, și, ca-n filmele cu proști, aproximativ 15 autovehicule au trebuit să dea înapoi pentru că acest „domn” cu aere de lord nu a dorit să mute mașina un metru. Probabil, ultima dată a spălat vasele la Palatul Buckingham și nu s-a putut coborî la nivelul nostru, al celor care eram pe banda noastră de mers.

Sperăm ca acest articol să ajungă și pe masa celor care fac planul de management al traficului și la Cascada Bigăr, măcar în minivacanțe să aloce un echipaj de poliție care să le explice celor care au uitat regulile de circulație, că trăim, totuși, într-o țară civilizată.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Raluca

  Este si din cauza turistilor. Luni de ex in parcare era gol iar masinile erau parcate pe carosabil, doar este greu sa mergi pe jos

  Raspunde
 2. Julia

  Mai exista cumva pancarda aia cu 2 lei pe o parte si 5 lei pe cealalta parte? Si baiatul care spune “aici se plateste vizita” ? ??

  Raspunde
 3. Godina

  Militia freaca menta ca de obicei. Li se rupe lor de voi si de turiști. Bine ca idolu lor e godina. Dau un laik și li se rupe in continuare de prostama. Ii putem activa cu vreo spaga. Hai sa le dam spaga pentru a-si face treaba, dacă noi dam mai mult, n-o sa mai ia de la borfasi. Hai ca se poate ! Spaga noastra mai serioada ii va face sa fie ca-n america, daca nu le dam nimic o sa ramana mirati si suparati pe politia locala, marea lor frustrare.

  Raspunde
 4. Adrian

  Vinovata este politia rumaneasca. Nu-si face datoria. Ii lasa sa parcheze pe unde apuca. Parca noi carasenii am traii din turismul ala de la bigar. Se inchina in fata turistilor si nu le face absolut nimic.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei