Milionarul Gruia Stoica, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

modelmic

Milionarul Gruia Stoica a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării firmei Transbordare Vagoane Marfa, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de 8,8 milioane de lei. Sentința a fost dată de Tribunalul Iași, nefiind definitivă.

În această pedeapsa a fost contopită şi o altă condamnare, de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, primită pentru cumpărare de influenţă şi pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, scrie Adevărul.

Fratele lui Gruia Stoica, Vasile Didilă, a fost condamnat și el la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, iar un al treilea inculpat din dosar, Vasile Răducan, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Cei trei au fost judecaţi pentru privatizarea dubioasă a firmei Transbordare Vagoane Marfa din anul 2003. Stoica a fost acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Controversatul om de afaceri controlează grupul de firme Grampet, din care face parte și  societatea Turist Semenic, în proprietatea căreia se află, alături de mai multe imobile de pe Muntele Semenic, și hotelul Semenic, din centrul municipiului Reșița.

În urmă cu câțiva ani, Gruia Stoica a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trucarea unei licitaţii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boștină 3 milioane de euro, pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la licitația pentru transportarea cărbunelui, organizată de CEO, la care participa şi firma acestuia, GFR. În acest dosar, Stoica a fost condamnat initial la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență. Ulterior însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca pedeapsa să fie redusă la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei