Minciuni şi nebunii de campanie

modelmic
Campania electorală a început. Unii au furat startul. L-au furat atât de bine, că e greu să fie prinşi din urmă. Neamţul de la Cotroceni o dă din vals în tango şi îşi condimentează campania cu un referendum aproape inutil. Care referendum ar duce puţin la modificarea Constituţiei, că aşa grăiesc jurişti reputaţi. Un alt condiment, indispensabil la campania Wernerului, e critica continuă la adresa PSD. Paradoxal, cu cît Wernerul critică PSD-ul, scade în sondaje, el, neamţul şi creşte PSD-ul !…

Olguţa şi Ţuţuianu îşi pun reciproc cenuşă în cap şi se arată unul pe celălalt cu degetul. Nu ei au îngheţat pensiile din sistemul de ordine publică , din Armată, dacă n-au mîncat usturoi, asta nu înseamnă nimic, ambii politicieni, să mă exprim elegant, denaturează adevărul, nu mint, doar nu le stă în fire. Doar că pensionarii vizaţi ştiu deja adevărul.

Julien are scăpări de memorie şi este necesară cîte o şoaptă care să-i aducă aminte de numele candidaţilor proprii la europarlamentare. Julien, coane, dacă nici pe ai tăi nu îi ţii minte…Jenant…Serios, să nu ştii matăluţă cîte ordonanţe ai dat cât ai fost prim ministru , asta e chiar bătător la ochi, nu de alta, dar ai dat într-un an la ordonanţe cât două guverne USL !

Campania electorală a început şi la Bruxelles. Şi parcă a început şi “Brucselul” să ne copieze, aceleaşi metode folosite de politicienii români, invective, lovituri pe la spate, îmbrînceli pe scări şi dublul standard. Un dublu standard care face rău

României, asta pentru că, în timp ce venerabilul Timmermans o arde cu lupta anticorupţie din România, îşi bagă nasul adînc în sistemul nostru de Justiţie, atît de adânc încât este posibil să se murdărească pe năsuc. Şi dacă zeiţa dreptăţii e preferata voastră, venerabile, de ce dracului , mai trebuie să şi candideze ? Asta e ca în Caragiale, concursul se ţine joi, postul e ocupat de marţi. Cel puţin este bine că încercaţi să daţi o aparentă legalitate înţelegerilor murdare pe care le faceţi.

Oricum, Timmermans, în calitate de candidat din partea socialiştilor europeni la şefia Comisiei Europene, simte că pierde teren,în sondaje se situează undeva în jur de 6% , fapt pentru care e musai să găsească alte piste care să îi crească procentajul, astfel a găsit o pistă validă în România, că în Olanda e în cădere liberă.

În politica autohtonă toate-s vechi şi nouă-s toate , în presă, pe reţelele de socializare plouă cu m..e PSD, trimiteri la arborele genealogic, ameninţari directe la persoană, la familie, la morţii familiei, toate acestea suspect de bine orchestrate şi , probabil , la fel de bine remunerate. În tot acest timp, în teritoriu, cei din PSD , ori tac pentru că sînt prea civilizaţi să răspundă cu aceeaşi monedă, ori le e teamă de #rezişti, ori îi doare în bască de viitoarele alegeri. Şi dacă în viitorul apropiat din partea acestora nu apar lideri locali care să ştie să se bată şi să facă puţină curăţenie în ograda proprie, următoarele alegeri vor fi pentru ei un fiasco total. Eşec pe care, obligatoriu, vor trebui să şi-l asume.

 

Adi NICA

Stiri similare