Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit vizita ambasadorului Kuweitului la Bucureşti

tc

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit vizita ambasadorului Kuweitului la Bucureşti

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 25 februarie 2014, pe ambasadorul Statului Kuweit la Bucureşti, Mubarak Mohammed Faleh Al-Suhaijan, după cum ne-a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat dorinţa României de intensificare a dialogului politic cu Statul Kuweit, precum şi potenţialul important al cooperării bilaterale, în multiple domenii de interes comun. În perspectiva unei viitoare întâlniri bilaterale, a semnalat oportunitatea unor proiecte sectoriale noi, cum ar fi schimburile de experţi, cooperarea universitară sau pregătirea tinerilor diplomaţi.

Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat necesitatea valorificării resurselor economice şi a sprijinirii parteneriatului de afaceri româno-kuweitian. În acest sens, a subliniat facilităţile pe care le prezintă pentru investitorii extra-europeni, inclusiv kuweitieni, decizia recentă a Guvernului român privind accesul pe teritoriul României al persoanelor care beneficiază de vize Schengen.

Cei doi interlocutori au discutat proiectele de diversificare a relaţiilor dintre cele două state şi au analizat posibilităţile de îmbunătăţire a cadrului juridic bilateral, accentuând importanţa actualizării acestuia pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale în ansamblul lor.

Cu prilejul discuțiilor, au fost abordate, aspecte de interes regional şi au fost identificate unele obiective comune de cooperare în plan multilateral.

Ambasadorul Mubarak Mohammed Faleh Al-Suhaijan a reafirmat interesul deosebit al autorităţilor kuweitiene pentru amplificarea relaţiei bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei