Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a venit cu soluții financiare pentru zonele calamitate, în urma inundațiilor din Caraș-Severin!

modelmic

Ministrul Apelor și Pădurilor anunță investiții hidrografice și silvice consistente pentru Caraș-Severin!

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul Caraș-Severin. După-amiază, însoțit de președintele Consiliului Județean , Silviu Hurduzeu și de parlamentarii cărășeni, Ion Mocioalcă, Ion Spânu și Ionuț Chisăliță, ministrul Deneș a făcut câteva precizări legate de fondurile care vor fi alocate de minister pentru proiectele dedicate refacerii zonelor calamitate în urma averselor care au afectat mai multe localități din Banatul de Munte, în zilele de 14 și 15 iunie, dar și celelalte proiecte care vizează județul.

Ministrul a dorit să mulțumească președintelui Consiliului Județean și colegilor parlamentari care l-au însoțit pe parcursul întregii zile la vizita de lucru efectuată în mai multe zone din Caraș-Severin.

„Scopul nostru în Caraș-Severin a fost legat de zonele calamitate de furia naturii, să evaluăm pagubele produse iar al doilea scop a fost să monitorizăm în teren lucrările și investițiile pe care le are Ministerul Apelor și Pădurilor în acest județ“.

modelmic

O situație legată de comuna Slatina Timiș, pe cursul de apă Slatina – Slătioara, datorită unor ploi de 75-80l/mp s-au produs pagube prin inundarea a  40 de case și anexe gospodărești și spălarea drumului județean. S-a propus de către specialiștii ministerului, decolmatare pe o porțiune în lungime de 2,5 km, refacere, subtraversare și mărirea digului pe râul Timiș. Apărări de mal și consolidări în zonele erodate. Un studiu de fezabilitate a fost întocmit 37 de milioane de lei, vom face analiza la nivelul minsterului și vom lua o decizie urgentă, astfel încât oamenii din Slatina Timiș să nu mai aibe de suferit în situații critice“, a cuvântat membrul executivului.  Ministrul Deneș afirmă că vor fi alocate fonduri pentru remedierea mai multor zone afectate de inundații.

În acest moment în județul Caraș-Severin există 6 obiective de investiții aflate în derulare de Ministerul Apelor și Pădurilor, în valoare de 16.301.000 lei, la Oravița, regularizare Valea Mare – Boșneag – Prva Reca la Moldova Nouă, vizitate de ministrul Deneș astăzi, Reșița – pe Valea Domanului, la Var – comuna Obreja, Măcicaș – Prisaca.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, a vorbit și despre investițiile în domeniul silvic derulate prin Regia Națională a Pădurilor. Este vorba de perdelele forestiere de protecție pe DN 58, pe o suprafață de 29 hectare și patru obiective la drumurile forestiere din județ în valoare de 1,3 milioane de lei.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Andrei

    La Slatina Timis se stie de ani de zile care sunt problemele cu inundatiile, la Golet la fel.
    Nu s-a facut nimic de ani de zile si cu siguranta nu se va face nici acum.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei