Ministrul Deneș și deputatul Luminița Jivan, în sprijinul Mega-Proiectului ViaTransilvanica, ce traversează Caraș-Severinul!

modelmic

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș a sosit din nou astăzi în Caraș-Severin, de această dată la invitația deputatului Luminița Jivan și a efectuat mai multe vizite de lucru în mai multe puncte de interes din județ. Alături de cei doi se află și prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu.

O primă oprire a delegației ministerial-parlamentare a fost în cadrul proiectului Via Transilvanica, alături de președintele asociației Țășuleasa Social, Alin Ușeriu.
Acest proiect de mare anvergură reprezintă în fapt, un traseu tematic, inspirat de potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din SUA. Traseul va trece prin zece județe, printre care și Caraș-Severin, iar lungimea totală a drumului va fi de 950 de km care vor lega Transilvania cu Dunărea (Podul lui Apolodor din Damasc) și cu târâmul Bucovinei (Mănăstirea Putna).

Mai mult decât atât, infrastructura drumului va oferi acces la apă potabilă, cazare și masă, dar și la informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

„Acest proiect are și toată susținerea mea sinceră, deoarece ViaTransilvanica are un potențial social, turistic și economic uriaș odată ce va fi finalizat. Acest drum nu urmărește doar crearea unui drum istoric de pelerinaj ce va străbate 10 județe, ci și o unire a tuturor oamenilor care vor fi afectați de către acesta, într-un mod indirect sau nu.
Via Transilvanica va face în așa fel încât oamenii să redescopere frumusețea acestei țări binecuvântate de Dumnezeu, de la firul de iarbă de la malul Dunării, până în crestele munților”, afirmă deputatul Luminița Jivan, probabil unul din cei mai dinamici politicieni ai Banatului de Munte din ultimele decenii.

Traseul VIATransilvanica va traversa județul Caraș-Severin prin următoarele localități: – Dobraia, Poiana Lungă, Costiș, Bogâltin, Pogara, Cornereva, Cireșel, Zbegu, Bojia, Hora Mare, Arsuri, Obița, Rusca, Feneș, Sadova Nouă, Ilova, Vârciorova, Borlova, Turnu Ruieni, Cicleni, Glimboca, Oțelu Roșu, Cireșa, Zăvoi, Voislova, Băuțar, Cornișoru, Bucova.

Diana RADU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei