Ministrul Vela cere Comisiei Europene asigurarea fluidizării traficului la frontieră

vela 1

 

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a avut o discuție în sistem videoconferință cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind efectele pandemiei COVID-19 la nivelul statelor membre UE, măsurile luate de România pentru a gestiona această situație, precum și un schimb de informații privind gestionarea situației la frontiere, informează Ministerul Afacerilor Interne.

În cadrul discuției, ministrul român a evidențiat necesitatea coordonării în luarea deciziilor la nivelul Uniunii pentru prevenirea și răspândirea infecției cu COVID-19, apreciind discuțiile care au loc de două ori pe săptămână pe acest subiect, la nivelul miniștrilor de interne și Comisiei Europene.

vela

Ministrul de Interne a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate la nivel național pentru gestionarea situației atât în interiorul țării, cât și la frontierele externe, cu accent pe asigurarea fluidizării traficului la frontieră, în special al transportului de mărfuri și de persoane pe așa numitele “culoare verzi”.

Conform informațiilor transmise de MAI, Comisarul european a apreciat pozitiv modul în care România acționează atât la nivel național, cât și în context european.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei