Ministrul Vela, după adoptarea moțiunii: „Eu mi-am dorit decență. Nu mi-am creat alte așteptări”

modelmic

În aceste momente să fiu ministrul al Internelor reprezintă cea mai importantă misiune a vieții mele și cea mai mare responsabilitate pe care viața și destinul mi-o puteau oferi. Funcția mea e trecătoare dar ceea ce nu e trecător e binele pe care îl putem lăsa în urmă”, a declarat Marcel Vela , în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple depuse de PSD împotriva sa, moțiune care a fost adoptată de senatori cu 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri. 

Ministrul i-a acuzat pe senatorii PSD că textul moțiunii a fost început cu un fake news și a adus în plenul Senatului documente prin care să demonstreze că guvernul PSD a ignorat solicitările Departamentului pentru Situație de Urgență pentru completarea stocurilor de medicamente și echipamente.

Ulterior, ministrul Marcel Vela a ieșit public, pe pagina sa de Facebook, în care susține că a privit moțiunea ca pe o invitație la dialog, în ciuda tonului ironic al acesteia. Iată întreaga declarație a lui Vela:

Vreau să închei această zi prin a vă spune cum văd acum, după câteva ore, experiența moțiunii simple depuse astăzi în Parlament.

Dacă nu știți, aceasta s-a intitulat: ”Democrația românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie.”

Un titlu precum întregul text al moțiunii, cuvinte alese cu tentă batjocoritoare și înțelesuri peiorative, probabil în speranța că, astfel mă voi coborî la același limbaj și abordare.

Nu am făcut-o din respect pentru dumneavoastră, pentru colegii mei și, mai ales, pentru că știu și simt că aceste contre și discuții inutile (în care arătăm care știe să arunce cu piatra mai tare) nu vă mai interesează.

Vă interesează viitorul și cum putem aduce argumente concrete pentru ca acesta să fie unul bun.

Am avut o abordare mai mult decât deschisă, am primit această moțiune precum o invitație la dialog și chiar am vrut să profit de această ocazie pentru a pune punct anumitor subiecte.

Din păcate, deschiderea mea nu a fost înțeleasă de anumiți colegi ai opoziției care și-au dorit să condimenteze ședința în speranța că vor face deliciul anumitor titluri din presă.

Probabil că au reușit.

Eu mi-am dorit decență.

Nu mi-am creat alte așteptări, dar am vizualizat o destinație dezirabilă pentru noi toți, indiferent de partidul din care facem parte, și anume, sănătatea românilor și protejarea lor.

Eu vreau să cred că am făcut împreună eforturi pentru asta.

Așa cum am spus în încheiere:

Nu mai sunt multe de spus, deja mulți români simt discursurile noastre ca pe niște clișee!

Vreau doar să închei prin a mulțumi tuturor supereroilor acestor zile, Poporului român!”.

Astăzi va fi dezbătută o altă moțiune simplă, de această dată împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie. Moţiunea, intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” va fi votată în Camera Deputaților este semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. imoGen

  Decență ? Care decență ?
  Când achiziționezi dezinfectanți și măști în valoare de milioane de euro, în urma unor licitații de doar câteva ore, sau chiar fără licitație, cel mai probabil de la firme de casă ale PNL, se mai poate discuta despre decență ?
  Se mai poate vorbi despre decență când îți plasezi oamenii din partid prin diverse instituții, fără concurs de ocupare a postului ?
  Trăiască România Educată !

  Raspunde
 2. zero

  „cea mai importantă misiune a vieții mele … Nu am făcut-o din respect … am vizualizat o destinație … sănătatea românilor și protejarea lor.”

  Nu a făcut-o (cică) din “respect”. De mârlan suburban.
  Că … ce ştie ţăranul ce e şofranul (sau respectul).
  Şi Cain, plugarul … şi-a dorit “sănătatea” fratelui său Abel.
  “Vizualizată”, importantă misiune a vieţii lui (proprii).
  Nu însă şi a vieţii … celuilalt. :(
  Tipic la “tăiţeii” plugarilor (cicoilor) pretinşi liberali.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei