Ministrul Vela are indicații pentru structurile din subordinea MAI! „Vă dezleg de orice obligație”!

vela videoconf

 

Ministerul Afacerilor Interne va fi depolitizat, a atras atenția încă o dată ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a cerut tuturor angajaţilor din MAI să se considere dezlegați de orice promisiune sau îndatorire faţă de politicieni sau partide politice. Vela a avut un mesaj și pentru polițiștii rutieri: să nu mai stea la pândă pentru a prinde şoferi şi pietoni, ci să acționeze la vedere pentru prevenirea contravențiilor. Pe de altă parte, ministrul de Interne le-a cerut reprezentanților structurilor aflate în subordinea MAI să nu mai trateze cetățenii cu care intră în contact cu aroganță și superioritate.

Marcel Vela a făcut aceste declarații în cadrul videoconferinței pe care a avut-o joi cu șefii structurilor MAI, în vederea pregătirii alegerilor de duminică.

„Vă garantez că acest Minister va fi depolitizat și cei care sunteți acum în direct cu mine din județe, din aparatul central, considerați că acum, înainte de alegerile care au loc peste câteva zile că sunteți dezlegați de orice promisiune, de orice obligație, orice îndatorire față de politicieni, față de partide, față de cunoștințe care v-au susținut sau v-au promovat în unele funcții de răspundere de la nivel județean. Sunteți în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, sunteți oameni de carieră, comandații dvs sunt aici cu mine la această masă. Vă subordonați direct lor și în mine aveți un aliat.

Vin de la țară, dintr-un județ din România și fac politică de 30 de ani. Am cunoscut situații, chiar le-am reclamat, în care anumiți polițiști nu au fost chiar corecți pentru că le era jenă de dl deputat, de dl senator, de dl primar. Vă dezleg de orice obligație”, a afirmat Vela.

Ministrul de Interne a profitat de prilej pentru a cere evaluarea tuturor dispozitivelor de jandarmi pentru protejarea copiilor în zona grădiniţelor şi a şcolilor. De asemenea, Vela a atras atenția structurilor de poliţie, care au relaţii directe cu cetăţenii, că trebuie să îi trateze cu respect: „Atunci când intră în dialog cu ei să fie civilizaţi, să le zâmbească, să le spună oamenilor că sunt în slujba lor, să nu îi trateze cu aroganţă şi superioritate”.

Ministrul Vela a avut un mesaj și pentru polițiștii rutieri: să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi şi pietoni, ci să acţioneze la vedere pentru prevenirea contravenţiilor.

Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că, aşa cum am spus, îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri, ca să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie, care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigure siguranţa lor, a bunurilor lor”, a explicat ministrul de Interne.

Marcel Vela a făcut un apel către toate structurile din subordinea MAI: să facă front comun și să declare război infractorilor.


 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Gugulanul

  Tot legați de buricul politicului, sunt toți din funcțiile politice, doar nu se stie ca toate functiile de comanda pînă la un anumit nivel, se dau pe recomandare, promisiunile lui velă sunt tranzitori ca si el, asa ca vin ai nostri pleaca ai vostri, noi cu drag muncim.copii deștepți sunt foarte orientați asa ca vor rămîne acolo sus.sunt curios ce se întîmplă în acest minister pînă la 1 ian.2020 si dupa,probabil singurele schimbări sunt cele ale secretarilor de stat care își vor da demisia la recomandarea psd iar restul.functilor vor rămîne vacante prin pensionari nesimtite.

  Raspunde
 2. zero

  „Vă dezleg de orice obligație”, a afirmat Vela.

  De orice obligaţie morală, bineînţeles.
  Precum “turcul” aşa şi “pistolul” :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei