Ministrul Vela, noi dezvăluiri în dosarul 10 august! „Politicul a fost implicat! Cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească”!

modelmic

 

Politicul a fost implicat în intervenția jandarmilor la evenimentele din 10 august, susține ministrul de Interne, Marcel Vela, care nu a dorit însă să facă public niciun nume. Pe de altă parte, însă, Vela a afirmat că persoanele care au regizat „această mizerie” trebuie să plătească.

Invitat la Prima TV, ministrul Vela a declarat că intervenția în forță a jandarmilor a fost cauzată de o „organizare incorectă a Jandarmeriei și prin implicarea politicului în această organizare. Oameni cu răspundere care sunt și oameni politici. Nu pot să spun cine, nu pot să dau nume… Politicul a fost implicat în 10 și 11 august”.

Marcel Vela a afirmat că unii dintre jandarmi nu aveau mască atunci când au dat cu gaze lacrimogene, deoarece comandații nu le-au dat măști, deși le aveau în dotarea. „Când intri în gaze, dacă nu ai mască, respiri acele gaze şi asta îţi dă o stare emoţională puternică, adrenalina acţionează şi nu mai eşti raţional, ca jandarm, pentru că inclusiv tu inhalezi gazele lacrimogene. Deci, s-a urmărit inclusiv de către cei care au regizat compromiterea Jandarmeriei şi reacţionarea emoţională (…) din partea unui om, până la urmă, jandarmul, care şi el era într-o situație de criză fizică. Şi atunci oamenii au reacţionat urât, violent şi s-a întâmplat un lucru care a pus într-o situaţie proastă nu doar Jandarmeria, ci chiar România, în plan extern. Şi atunci cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească“, a adăugat Vela.

Ministrul de Interne a adăugat că jandarmii trebuie să respecte procedurile, nu ordinele unor politicieni și că dorește schimbarea legislației, astfel încât aceștia să poarte indicative la vedere, pentru a putea fi identificați.

„Vom modifica legislația, un jandarm să fie personalizat, la vedere cu un număr, astfel încât el să aibă responsabilitatea că dacă lovește un bătrân, o persoană cu handicap, un copil sau da cu gaze fără să respecte regulamentul, să știe că este pasibil de pedeapsă și este recunoscut în filmări de oameni, în declarații”, a mai afirmat Vela.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  “Deci, s-a urmărit inclusiv de către cei care au regizat compromiterea Jandarmeriei şi reacţionarea emoţională”

  Ei, lasă bade (rehacţionarea hemoţională), că şi la “mineriada” cu deplasare din Valea Jiului spre Bucureşti, tot jandarmii au folosit gaze lacrimogene când bătea vântul invers, spre ei :)
  Erai tot un pretins “liberal” şi pe atunci sau ţi-ai schimbat doar părul (parul), nu şi năravul?

  Raspunde
 2. imoGen

  “s-a întâmplat un lucru care a pus într-o situaţie proastă nu doar Jandarmeria, ci chiar România, în plan extern”

  Adevărul e că România e văzută foarte bine pe plan extern. De asta nici nu e băgat președintele în seamă la întrunirile oficiale.

  Raspunde
  1. zero

   Normal că e … “situaţie proastă … în plan extern”.

   Iohannis + Orban s-au opus şi când Dăncilă + Dragnea l-au susţinut pe Trump, (mutând ceva ambasadă). Ghinion!
   Acum zice badea cu manivela că … “Cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească”! … (ceva cotizaţii organizatorilor din 10 august). :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei