Ministrul Vela pregătește restructurarea MAI! Jandarmeria, reorganizată după modelul Poliției de Frontieră!

vela

Ministrul Marcel Vela a declarat că luna aceasta va prezenta o propunere de restructurare și eficientizare a Ministerului Afacerilor Interne, ceea ce va avea drept consecință, pe de o parte destabilizarea reţelelor de interlopi, iar pe de altă parte creșterea încrederii românilor în MAI.

„Ce se întâmplă în ţară este consecinţa unei cercetări şi a muncii depuse de MAI. Din 4 noiembrie au ieşit la lumină diferite dosare, chiar de corupţie la nivelul poliţiei. (…) Chiar se lucrează în MAI. Ce vedem acum că se întâmplă în ţară este şi datorat faptului că MAI a intrat cu forţa în aceste structuri care, până acum, trăiau foarte liniştite că poliţia are şi alte preocupări”, a declarat Vela la Antena3.

Ministrul de Interne a precizat că își propune restructurarea şi eficientizarea întregului minister, a Inspectoratelor de Poliție, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Situații de Urgență. Marcel Vela a explicat că în urma unui audit, a constatat că la Jandarmerie, de exemplu, se suprapun sarcini, fiind nevoie acută de o regândire și restructurare. Acesta a ținut să precizeze că acestă restructurarea nu echivalează cu concedierea de personal, fiind „vorba strict de managementul instituţiei, care ţine de managerii din minister”.

Trebuie să recunoaştem, România în prezent este încă organizată după reforma administrativă făcută de Ceauşescu în 1968, cu multe judeţe, cu multe structuri, iar eu îmi doresc o eficientizare a managementului operaţional, a comunicării şi la Jandarmerie chiar cred că ar fi o variantă bună să se organizeze sub formă regională – mai multe judeţe sub o singură structură”, a adăugat Marcel Vela.

Ministrul a precizat că toate instituțiile de armă trebuie să trimită propriile propuneri de reorganizare până marți și că până la finalul săptămânii va fi gata un plan de reorganizare a instituțiilor. Acesta a spus că până acum a discutat doar cu reprezentanții Jandarmeriei, care au fost de acord cu o reorganizare după modelul Poliției de Frontieră, care are doar cinci inspectorate regionale, în locul a 40 de inspectorate județene.

Karina TINCUL 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  Marcel Vela a explicat că … acestă restructurarea nu echivalează cu concedierea de personal, fiind „vorba strict de managementul instituţiei, care ţine de managerii din minister”.

  Nuuu!
  Nu se numeşte concediere ci doar “restructurare”.
  Îi mutem (mutăm) pe poliţişti prin ţară, îi despărţim de familii şi de copii, iar ei se vor concedia singuri.
  Noi (pretinşii liberali) doar i-am “restructurat”, pe criteriul de flotări şi de abdomene. Sau de tăiţei.
  Ca să ne iubească copiii lor şi să nu ne uite :)

  Raspunde
  1. zero

   Mulţumesc!
   „Trebuie să recunoaştem, România în prezent este încă organizată după reforma administrativă făcută de Ceauşescu în 1968, cu multe judeţe ..”, a declarat Vela la Antena3.

   Adică … că e prea multe … judeţele şi “se impune” revenirea la (vechile) regiuni, prin restructurare internă.
   Spre jumătatea autonomă.
   Ţucu-i şi mânca-i-aş!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei