Ministrul Vela trimite două elicoptere SMURD în Caraș-Severin

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au votat săptămâna aceasta un proiect de hotărâre prin care și-au dat acordul pentru transmiterea unor terenuri şi clădiri din domeniul public al județului, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General de Aviație. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi în urma unei adrese transmise Consiliului Județean Caraș-Severin de către ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela.

În respectiva adresă se menționează că Inspectoratul General de Aviație a demarat un amplu proiect de achiziție de aeronave,  două dintre acestea urmând să fie dislocate inclusiv pe Aeroportul Caransebeș.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) derulat cu finanțări europene nerambursabile, au fost identificate fonduri pentru achiziția a 6 elicoptere medii / grele și 6 elicoptere ușoare care vor intra în dotarea Inspectoratului General de Aviație începând cu data din prima parte a anului 2021.

Având în vedere că la Caransebeș se intenționează dislocarea unui elicopter mediu / greu SAR și a unui elicopter ușor pentru intervenții SMURD în zona montană, pe lângă cel care deja operează în zonă, necesitarea de reglementare a statutului juridic al locației în care funcționează Unitatea Specială de Aviație Caransebeș și a investițiilor în infrastructura existentă constituie o urgență pentru Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în adresa semnată de Marcel Vela.

Imobilele în care funcționează Unitatea Specială de Aviație Caransebeș se aflau și până acum în administrarea MAI, consilierii județeni dându-și însă acordul ca acestea să fie nu doar administrate de Inspectoratul General de Aviație, ci să treacă din domeniul public al județului Caraș-Severin, în domeniul public al statului.

În procedură de urgență a fost un proiect de hotărâre introdus în urma unei solicitări de la Ministerul de Interne prin care ni se solicită acordul privind transmiterea acestor imobile pentru care Inspectoratul General de Aviație avea drept real de administrare pe 99 de ani, în vederea derulării unei investiții cu fonduri europene și anume achiziția unor elicoptere. În ipoteza în care această transmitere de imobile va fi realizată, ni se spune în acea adresă, că la Aeroportul din Caransebeș, la subunitatea care funcționează în cadrul Inspectoratului General de Aviație vor fi transferate două elicoptere din cele 12 achiziționate”, a explicat la finalul ședinței președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

foto: aviatia.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  “să treacă din domeniul public al județului Caraș-Severin, în domeniul public al statului”

  Aha, domeniul public al judeţului nu e şi al statului.
  O şuntare a liceului tehnologic de aviaţie „Max Ausnit”?

  Raspunde
 2. MIHAI

  Pe când redeschiderea măcar a Aeroportului Caransebeș, dacă nu și Reșița sau Drobeta? E inadmisibil ca de la Timișoara la Craiova să nu ai niciun aeroport , când, de fapt, ar trebui să avem cel puțin câte unul în fiecare județ!, cu atât mai mult cu cât fonduri europene nerambursabile pentru infrastructură ne stau oricând la dispoziție! Și să nu uităm că Țări cu suprafețe mai mici decât județul Caraș-Severin au câte un aeroport la fiecare oraș mai răsărit.

  Raspunde
 3. nabucodonosor

  Felicitari domnule ministru!!! In sfarsit cineva care face ceva pentru acest judet. Ca multi au fost si au venit asa cum au plecat …Daca se poate rezolva si drumul strategic pe clisura Dunarii , Muntele Mic si Semenicul pentru dezvoltarea turismului atunci putem spune ca asa cum a sfintit locul cat a fost in Caransebes asa va sfinti locul si la Bucuresti!!!! Doamne ajuta!!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei